Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
9 december 2014

2015: Jaar van het licht

Samen met haar donateurs en ambassadeurs promoot de Stichting Living Daylights (SLD) daglicht in de gebouwde omgeving. Met dit afgelopen jaar een frisse start van het vernieuwde digitale platform en een overweldigende deelname aan onze prijsvraag Daylight Award, schijnen we nu graag ons licht op het komende jaar 2015.

 

Jaar van het Licht

Licht speelt een centrale rol speelt in bijna alle aspecten van het leven. Dat is ons allen bekend. 2015 is een jubileumjaar van een aantal belangrijke ontdekkingen op het gebied van licht door de eeuwen heen. UNESCO heeft dan ook 2015 uitgeroepen tot internationaal Jaar van het Licht. Centraal in het logo hiervan staat de zon als bron van duurzaamheid en alle leven. De SLD sluit zich dan ook graag bij het Jaar van het Licht aan en onderstreept daarbij natuurlijk vooral het belang van daglicht.

 

Platform

Ook in 2015 blijft de SLD op het kennis- en inspiratieplatform vanzelfsprekend informatie, kennis en actualiteiten rondom daglicht verzamelen en delen. Iedereen, van opdrachtgever tot wetgever, ontwerper en gebruiker kan hier zijn licht opsteken of zelf een prikkelende bijdrage leveren. Mail onze redactie met uw interessant nieuws!

 

Projecten en personen

Het platform presenteert onder meer inspirerende projecten en personen uit de praktijk van daglichttoepassingen in stad en gebouw. Zo zijn onder meer alle inschrijvingen voor alle edities van de populaire Daylight Award terug te vinden. Daarnaast start de SLD dit jaar met de tweejaarlijkse benoeming van een Master of Daylight, een professional die een belangrijke bijdrage levert aan studie, onderzoek en/of bewustwording op het gebied van daglicht. Ook besteedt het platform ruime aandacht aan een grote groep specialisten van verschillende disciplines, die ieder vanuit hun eigen vakgebied een bijdrage leveren aan de toepassing van daglicht en veelal als ambassadeur of donateur aan de SLD verbonden zijn.

 

Lichtpunten

Het hele jaar door presenteert het platform bovendien lichtpunten, interessante daglichtonderwerpen variërend van de belangrijke effecten van daglicht op de geestelijke en fysieke gezondheid tot de noodzaak van verbeterde wet- en regelgeving of het zonlicht als enige werkelijk duurzame energiebron. Met deze lichtpunten komt ook een tentoonstelling tot stand die langs universiteiten, symposia en beurzen reist.

 

Gesprekspartner

De Stichting Living Daylights is zo gespreks- en samenwerkingspartner voor iedereen die van doen heeft met duurzaamheid en daglicht; zij verzamelt, ontsluit en deelt kennis en fungeert als klankbord; bijvoorbeeld voor de Dutch Green Building Council, waarmee de stichting samen zoekt naar een betere inbedding van daglicht in de BREEAM-methodiek en uiteindelijk in de wet- en regelgeving.

 

De Stichting Living Daylights kijkt uit naar een daglichtrijk 2015, waarin daglicht voor een steeds grotere doelgroep voor het voetlicht komt.

 

Namens het bestuur,

Ronald Schleurholts – voorzitter Stichting Living Daylights