Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
2 juni 2016

Binnenzonweringsdoek Panama Chrome met Glare Control

Hunter Douglas presenteert een nieuw doek voor binnenzonwering: Sunscreen Panama Chrome. Dit doek verenigt een zeldzame combinatie eigenschappen voor licht- en warmtewering met behoud van zichtcontact. Zo heeft de Panama Chrome een zonreflectiewaarde van meer dan 75%, de hoogste graad voor binnenzonwerende doeken.

 

Het doek heeft daarbij in alle vijf de beschikbare kleuren – inclusief de drie lichtste – glare- classificatie 3 volgens EN14501, de hoogste klasse voor doeken waarbij zichtcontact behouden blijft, en een openheidsfactor van 3%. Sunscreen Panama Chrome dankt zijn glare-classificatie aan de speciale metalen coating van het doek. Die zorgt voor een essentiele waarde onder de 2% voor diffuse lichttransmissie. Onderwijsinstelling het Penta Scala Rietvelden College in Spijkenisse heeft de primeur voor ingebruikname van het nieuwe doek. Voor eind augustus dit jaar worden er 265 Panama Chrome doeken met het EOS500 rolgordijnsysteem gemonteerd in nieuwe klaslokalen, als alternatief voor buitenzonwering.

 

De nieuwe Sunscreen Panama Chrome binnenzonweringsdoeken hebben geen last van weersinvloeden, vuil en effecten van buitenaf. Dat resulteert in minder onderhoud, een lange levensduur (tot wel twee keer die van buitenzonwering) en dus lagere exploitatiekosten. ‘Dat was de oplossing waar de school naar zocht’, vertelt salesmanager Ronald Fleer van Hunter Douglas. ‘Een belangrijke eis was wel dat ons binnendoek minimaal vergelijkbare licht- en warmtewerende kwaliteiten heeft als de buitenzonwering van het gebouw en dat mensen zicht naar buiten houden. Het nieuwe Panama Chrome doek verenigt al deze eigenschappen in één’, zegt Fleer.

 

Alle vijf de kleuren waarin het nieuwe doek beschikbaar is – van Black naar White – hebben een gecertificeerde zonreflectiewaarde van meer dan 75%. Daarmee behoren alle varianten van de Panama Chrome tot de best presterende doeken voor binnenzonwering in de markt. Naast deze warmtewerende eigenschap heeft Panama Chrome ook uitstekende lichtwerende kwaliteiten. De speciale metalen coating van het doek zorgt voor een waarde onder de 2% voor diffuse lichttransmissie. Tegelijkertijd ligt de directe lichttransmissie op 3%. Die combinatie levert de glare classificatie 3 volgens EN14502 op.

 

De combinatie van de metalen coating, het weefsel van het doek en de openheid van 3% zorgt bij alle doeken goed zicht naar buiten, zelfs in de lichte kleuren White, White Linnen en White Pearl. Fleer: ‘Daarin is het doek onderscheidend in de markt. Indien een lichte interieurkleur de voorkeur heeft, zal veelal een doek met hoge dichtheid (blackout) toegepast moeten worden om te kunnen voldoen aan de visuele eisen. Daarbij bestaat geen zichtcontact meer met buiten.’ Het gros van lichte doeken heeft een hogere dichtheid, waardoor ze veel minder zicht naar buiten geven.’

 

Het nieuwe doek van Hunter Douglas is door de samenstelling van glasvezel en PVC robuust en kan tegen een stootje, een belangrijke bijkomstigheid in een schoolomgeving met jonge leerlingen. Het project bij het Penta Scala Rietvelden College te Spijkenisse is een samenwerking tussen de Jaloezieënfabriek Zuid uit Rotterdam, in de persoon van Daniël van Rijswijk, en Hunter Douglas.

 

In de nieuwe klaslokalen worden in totaal zo’n 265 doeken gemonteerd in EOS500, het rolgordijn systeem waarmee Hunter Douglas in 2012 een iF design award won. EOS500 dankt de prijs aan de modulaire opbouw van het systeem, dat bestaat uit maar liefst 300 onderling uitwisselbare onderdelen. Hiermee kunnen rolgordijnen exact op de specificaties van het project gemaakt worden.