Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Cradle to Cradle op dubbel glas

AGC heeft het Cradle to Cradle certificaat op isolerend glas behaald. En dat is bijzonder, want dit betekent dat de certificering is verstrekt voor het glas én voor alle bestanddelen waaruit dubbel of driedubbel glas is opgebouwd, zoals de tussenlagen, de lijm, enz. AGC is hiermee de eerste en enige glasfabrikant ter wereld die dit label heeft.

 

AGC Glass Europe doet er alles aan om de milieuprestaties van zijn producten doorlopend te verbeteren. En dat loont. AGC is de eerste en tot nu toe enige glasfabrikant ter wereld die het “Cradle to Cradle Certified Bronze” label heeft ontvangen voor isolerende beglazingen.

 

Hiermee bezit het bedrijf nu de grootste portfolio van producten met het Silver en Bronze Cradle to Cradle label.

 

Levenscyclus
Het “Cradle to Cradle Certified Products Program” is bedoeld om het duurzame karakter van een product in zijn geheel en gedurende zijn hele levenscyclus te beoordelen. Om voor het label in aanmerking te komen, moet het product aan strikte criteria voldoen in vijf categorieën die onder andere betrekking hebben op volksgezondheid en milieubehoud. De globale score van Thermobel en iplus/ipasol is Bronze maar in twee categorieën (hergebruik van materialen, waterbeheer) behalen beide gamma’s Silver en in één (sociale rechtvaardigheid) zelfs Gold.

 

Met de keuze voor een isolerende beglazing uit het gamma Thermobel of iplus/ipasol met “Cradle to Cradle Certified Bronze” label garanderen de architecten en voorschrijvers de duurzaamheid van hun projecten en behalen zij een betere score in milieucertificeringsprogramma’s voor de bouw zoals BREEAM en LEED.

 

Tientallen leveranciers is gevraagd om details te verstrekken over de chemische samenstelling van zijn grondstoffen in de isolerende beglazingen Thermobel en iplus/ipasol. Alleen zo is de glasproducent zeker van het duurzame karakter van het eindproduct, zoals vereist in het certificatieproces van het “Cradle to Cradle Certified Products Program”.

 

Meer informatie: www.yourglass.com/tools