Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Dag van de bouw 2015

Zaterdag 13 juni vindt voor de tiende keer de Dag van de Bouw plaats. Op deze dag worden in het hele land eenmalig grote, middelgrote en kleine bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. We zochten twee projecten voor u uit.

 

De nieuwe admiraliteit
In Rotterdam transformeert de ABB Bouwgroep 28.500 vierkante meter kantoorruimte in recordtempo naar 587 woonstudio’s, met oppervlaktes tot 55 vierkante meter. De Admiraliteit is daarmee op dit moment het grootste transformatieproject in Nederland.

 

Voor de gevelconstructie zocht ABB een specifieke oplossing, vertelt Martin Visser, directeur van ABB. “De ontwikkelaar wilde een gevel waarachter meerdere functies pasten, van woning, kantoor tot hotelkamer. Ruimtes die vragen om maximale daglichttoetreding. Daarvoor is een transparante, maar ook zeer degelijke verbinding tussen binnen- en buitenruimte nodig. We bouwen tenslotte op flinke hoogte.”

 

Asr Utrecht
In samenwerking met Kuijpers Installaties werkt Ballast Nedam aan de uitbreiding en renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht. Dit kantoorpand uit de 70-jaren is geheel gerenoveerd. Het pand is Breeam gecertificeerd. Tijdens de Dag van de Bouw zal er een presentatie gegeven worden over de renovatie- en nieuwbouw fase en een uitleg over Breeam.

 

Bepalend voor het renovatie-ontwerp van Team V Architectuur was het enorme oppervlak van de werkvloeren. Bij de bouw destijds was kunstlicht nog de norm; nu is daglicht juist het uitgangspunt geworden. In het midden van de werkvloer zijn hiervoor grote gebouwhoge vides met een glazen dak gemaakt, waarin ook trappen zijn geplaatst die de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden.

 

Alles over De Dag van de Bouw 

 

Foto: Jannes Linders