Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Daglichtcafé met Ronald Schleurholts

SLD-voorzitter Ronald Schleurholts geeft 18 juni aanstaande in het daglichtcafé bij cepezed in Delft een lezing over daglicht en ontwerp. Daarnaast krijgt de bezoeker een rondleiding door het nieuwe pand aan de Ezelsveldlaan in Delft.

 

Waarom moeten mensen naar het daglichtcafé komen?

“Je komt mensen tegen die kennis over daglicht hebben, ideeën uitwisselen en producten hebben die interessant zijn. Daarnaast lopen er mensen rond die al heel lang op een goede manier met daglicht bezig zijn, zowel praktiserend als in onderzoek. Plus het is een erg leuk programma. Zelf ga ik in op hoe we met cepezed daglicht meenemen in het ontwerp. Ik laat een aantal voorbeelden uit eigen stal zien, zowel gerealiseerd als in voorbereiding.”

 

De bezoekers krijgen ook een rondleiding door jullie nieuwe kantoor. Wat maakt het gebouw uniek?

“Het is een gebouw uit 1907. Vroeger was het een praktijklokaal voor de scheeps- en werktuigbouw van de Technische hogeschool, wat nu de TU Delft is. Hier stonden scheepsmotoren, turbines, aandrijfassen en stoommachines. Je kunt goed zien hoe  mensen gebouwen ontwierpen met daglicht in het achterhoofd, het is exemplarisch voor de tijd voordat kunstlicht gangbaar werd. Er hing hier wel een paar gaslampen, maar het gebouw is specifiek ontworpen voor daglicht. Je merkt ook nu nog hoe lekker het is om met daglicht te werken. Een mooie les uit het verleden.”

 

Programma en aanmelden

Het daglichtcafé 18 juni aanstaande staat in het teken van een Duurzaam en Licht Gebouwontwerp, zie Programma 

 

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, snel aanmelden is het devies. Dat kan via redactie@livingdaylights.nl.