Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
14 januari 2016

DSM materialen centrum in Geleen door Broekbakema

In het DSM materialen centrum is een diversiteit aan hoogwaardige onderzoeksruimten ondergebracht in één overzichtelijk complex, met daarin bijzondere aandacht voor onderlinge samenwerking. Het creëren van synergie en het bevorderen van onderlinge samenwerking zijn belangrijke kernwaarden van dit nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsgebouw.

 

Kantoren, hoogwaardige laboratoria en een testhal zijn ondergebracht in één overzichtelijk onderzoekscentrum, dat is ontworpen met het oog op de toekomst. De verschillende afdelingen zijn in één transparant gebouw rondom een centraal, carrévormig atrium samengebracht.

 

Activiteitgericht

Om de gewenste synergie en samenwerking te bereiken, heeft Broekbakema samen met DSM een eigentijds en generiek kantoorconcept met activiteitgerichte werkplekken ontwikkeld.

 

Concentratieruimtes versus ontmoetingsplekken

Het werkplekkengedeelte op de verdiepingen biedt in de buitenste ring neutraal ingerichte, aangename, open werkplekken met concentratieruimtes in de middenring. In de binnenste ring bevinden zich de kleurrijke ontmoetingsplekken voorzien van copy-, pantry- en overlegfaciliteiten.

 

representatieve functie

Het atrium met zijn royale daglichttoetreding fungeert als dynamisch hart, waar ontmoetingen tussen in- en externen centraal staan. In het atrium zijn de elementen ’meet and greet’, conferentiezalen en galerijen vormgegeven. Vanwege zijn representatieve functie is in het atrium de corporate branding van DSM toegepast.