Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Eerste Power Window-project in Eindhoven opgeleverd

Physee werd met zijn Power Window de eerste winnaar van de ‘Living Daylights Innovation Award 2015’. Inmiddels is het eerste project in de Rabobank Eindhoven een feit en zal het concept worden toegepast in het hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterij in Amsterdam.

 

De Delfste start-up PHYSEE is erin geslaagd om stroomopwekkende ramen te installeren in een commercieel vastgoedproject. De oplevering van PowerWindows in het nieuwe kantoor van Rabobank Eindhoven heeft inmiddels plaatsgevonden.

 

Over een maand worden de stroomopwekkende ramen  geplaatst in de gevel van het te renoveren duurzame kantoor van de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) in Amsterdam-Zuid.  Volgend jaar volgt woontoren Overhoeks aan het IJ  in Amsterdam-Noord met 1800m2 energie opwekkende ramen.

 

Energiezuinig
Pieter Ketting, programmadirecteur huisvesting  Rabobank: “Deze PowerWindow-pilot is een goed voorbeeld hoe Rabobank met klanten en partners verduurzaming wil stimuleren. Als deze pilot slaagt zien we een belangrijke bijdrage voor PowerWindows in het energiezuiniger maken van commercieel vastgoed.”

 

Terugleveren
Stroomopwekkende ramen voor Amsterdam-Zuid en Noord Het eerst volgende project is het nieuwe hoofdkantoor van de Goede Doelen Loterijen in de Beethovenstraat in Amsterdam. Na een duurzame renovatie zullen hier medio 2018 werkplekken zijn voor zo’n zeshonderd mensen.

 

Deze werknemers zullen smartphones, tablets en laptops kunnen opladen met de groene stroom van de PowerWindows. Het overschot aan energie wordt aan het net geleverd.

 

Lottery Challenge
Nadat PHYSEE in 2016 de hoofdprijs van 500.000 euro won in de Postcode Lottery Green Challenge, is het daadwerkelijk toepassen van deze uitvinding de volgende stap van onschatbare waarde voor het jonge bedrijf dat zo de Amsterdamse vastgoedmarkt betreedt.

 

Opladen in appartement
143 Amsterdamse appartement eigenaren wekken straks stroom op met ramen. Zo is voor 2018 reeds een contract getekend met projectontwikkelaar VORM om in Amsterdam aan het IJ 1800 vierkante meter aan stroomopwekkend glas toe te passen.

 

De nieuwe eigenaren van  143 luxe appartementen in woontoren Overhoeks zullen straks de mogelijkheid hebben om elektronische apparaten op te laden aan het zelfde glas als waar door men van het uitzicht geniet.