Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
5 mei 2014

Europese Museumprijs voor Award winnaar Kaap Skil

Kaap Skil, museum van jutters en zeelui op Texel kreeg een Special Commendation tijdens de Luigi Micheletti Award Ceremony 2014. Dit is de jaarlijkse Europese competitie van de Luigi Micheletti Foundation, voor innovatieve musea die zich bezig houden met geschiedenis, industrie of wetenschap.

 

Van de 16 kandidaten uit 12 Europese landen bleven 6 finalisten over. Het Science Museum in het Italiaanse Trento won zo nipt van Kaap Skil, dat de jury besloot het museum in het Texelse Oudeschild te belonen met een Special Commendation. Afgevaardigden Corina Hordijk, locatiemanager en Maarten Roeper, hoofd presentatie & educatie, namen deze oorkonde in ontvangst van juryvoorzitter Karl Borromäus Murr. De jury over Kaap Skil: “Dit museum verdient een speciale vermelding voor haar creativiteit en het hoge niveau van de museale presentatie. De combinatie van levendige en intelligente professionaliteit gecombineerd met aantrekkelijkheid voor het publiek maakt het innovatief en tot een voorbeeld dat navolging verdient in veel delen van Europa.”

 

Criteria
Musea die waren genomineerd werden geselecteerd op hun Visitors Quality. Dit betekent dat de bezoekers een attractieve, inspirerende en bovenal een verrassende ervaring meekrijgen. Niet alleen door de kwaliteit van de tentoonstellingen maar net zo goed door de uitstraling van het museum, het museumgebouw, de uitingen naar buiten, de ontvangst en vooral de sfeer.

 

Bron: Persbericht Kaap Skil