Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Filmpje 3: Tentoonstelling Daglicht in Architectuur

In samenwerking met de Stichting Living Daylights presenteert het Borneo Architectuur Centrum dit voorjaar een bijzondere tentoonstelling. De tien gebouwen die een prijs wonnen tijdens de vijf Daylight Award edities worden met maquettes, tekeningen, foto’s en bewegend beeld gepresenteerd.

 

Wij nodigen u graag uit de tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan het lezingen en debatprogramma. Hiermee wordt het thema Daglicht in Architectuur van vele kanten belicht.

 

Bij wijze van voorproefje worden de filmbeelden van de projecten de komende weken gepubliceerd. De films van de projecten zijn gemaakt door Vincent Schuttel.

 

Tekst bij filmpje 2014

 

Turnzaal Nieuwe Welgelegen, NL architects
De opdrachtgevers wensten geen daglicht in de turnhal vanwege de kans op prestatieverstoring. De architecten zijn erin geslaagd hen te overtuigen toch daglicht toe te laten, maar dan op een andere manier. Door de verbreding van de aansluiting van de wanden op het dak kan via daklichten licht in de hal worden gehaald zonder dat dit overlast geeft.

 

Rotterdam Centraal, Team CS (Benthem Crouwel, MSVA Architects, West 8)
In het nieuwe station is daglicht een belangrijk hulpmiddel voor oriëntatie. De verschillende ruimten, entreehal, transferhal en perronoverkapping, kennen ieder een eigen vorm van daglichttoetreding. De vorm van de overkappingen, in combinatie met prints en zonnecellen, zorgen voor een intrigerend spel van licht en schaduw op de perrons.