Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
8 juni 2017
Betrokken donateurs

Filmpje 4: Tentoonstelling Daglicht in Architectuur

In samenwerking met de Stichting Living Daylights presenteert het Borneo Architectuur Centrum dit voorjaar een bijzondere tentoonstelling. De tien gebouwen die een prijs wonnen tijdens de vijf Daylight Award edities worden met maquettes, tekeningen, foto’s en bewegend beeld gepresenteerd.

 

Wij nodigen u graag uit de tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan het lezingen en debatprogramma. Hiermee wordt het thema Daglicht in Architectuur van vele kanten belicht.

 

Bij wijze van voorproefje worden de filmbeelden van de projecten de komende weken gepubliceerd. De films van de projecten zijn gemaakt door Vincent Schuttel.

 

Tekst bij film 2012

 

2012

Kaap Skill, Mecanoo Architecten

Daglicht vormt in het museum van jutters en zeelui op het eiland Texel de connectie met de elementen. Van buiten lijkt het een gesloten gebouw, van binnen kijk je dwars door het gebouw heen. Door de transparante lattenstructuur is het klimaat buiten, zon, wolken, onweer, regen, ook binnen voelbaar.

 

Licht Budget, Courage Architecten

De wens van de opdrachtgever om een huis met gesloten gevels te bouwen, plaatse de architect voor de uitdaging de woning te voorzien van voldoende daglicht en om de autoriteiten ervan te overtuigen dat de woning op een alternatieve wijze voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. Het resultaat is fris, brutaal, innovatief en origineel.