Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
14 juni 2017
Betrokken donateurs

Filmpje 5: Tentoonstelling Daglicht in Architectuur

In samenwerking met de Stichting Living Daylights presenteert het Borneo Architectuur Centrum dit voorjaar een bijzondere tentoonstelling. De tien gebouwen die een prijs wonnen tijdens de vijf Daylight Award edities worden met maquettes, tekeningen, foto’s en bewegend beeld gepresenteerd.

 

Wij nodigen u graag uit de tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan het lezingen en debatprogramma. Hiermee wordt het thema Daglicht in Architectuur van vele kanten belicht.

 

Bij wijze van voorproefje worden de filmbeelden van de projecten de komende weken gepubliceerd. De films van de projecten zijn gemaakt door Vincent Schuttel.

 

Tekst bij film 2016

 

2016

20×3 Zierikzee, architect Tim de Gaag

Bij de transformatie van een 18e eeuws stadspandje tot vakantiewoning heeft de jonge architect met grote aandacht onorthodoxe oplossingen gevonden voor zowel de functionele wensen als het toetreden van daglicht in de 20 meter diepe woning.  Daklichten vormen een boeiend spel van direct en indirect daglicht die de zichtlijn dor het huis ondersteunen.

 

Hoge Raad der Nederlanden, KAAN architecten

De heldere opzet van het gebouw wordt ondersteund door de wijze waarop daglicht en uitzicht worden toegepast bij de verschillende functies. De ontvangsthal kent een geheel transparante gevel die de ruimte verbindt met de platanen op de Korte Voorhout. De kantoren hebben dubbele gevels waarbinnen licht- en zonwering en ventilatie wordt geregeld. Bijzonder is de lichttoetreding in de zittingszalen door de albasten wand, een materiaal dat vroeger in kerken en kathedralen werd toegepast.