Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
26 april 2017
Betrokken donateurs

Filmpje 2: Tentoonstelling Daglicht in Architectuur

In samenwerking met de Stichting Living Daylights presenteert het Borneo Architectuur Centrum dit voorjaar een bijzondere tentoonstelling. De tien gebouwen die een prijs wonnen tijdens de vijf Daylight Award edities worden met maquettes, tekeningen, foto’s en bewegend beeld gepresenteerd.

 

Wij nodigen u graag uit de tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan het lezingen en debatprogramma. Hiermee wordt het thema Daglicht in Architectuur van vele kanten belicht.

 

Bij wijze van voorproefje worden de filmbeelden van de projecten de komende weken gepubliceerd. De films van de projecten zijn gemaakt door Vincent Schuttel.

 

Tekst bij filmpje 2010

 

FPC Oostvaarderskliniek, Studio M10
Studio M10 is er in geslaagd op onorthodoxe wijze invulling te geven aan het strakke programma van de tbs-kliniek. Het meervoudig gebruik van de kwaliteit van daglicht: oriëntatie, sociale veiligheid, psychisch welbevinden, rust en als dynamische verlichtingsbron is door het hele gebouw doelbewust toegepast.

 

AL-Light, Border Architecture
De woning in een smalle straat in Haarlem is op een slimme manier voorzien van daglichtkokers die het daglicht tot diep in de woning brengen. Door af te rekenen met de standaardplattegronden voor woningbouw toont het ontwerp hoe je ook op een lastige locatie een optimale daglichttoetreding kunt realiseren.