Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Filmpje: Tentoonstelling Daglicht in Architectuur

In samenwerking met de Stichting Living Daylights presenteert het Borneo Architectuur Centrum dit voorjaar een bijzondere tentoonstelling. De tien gebouwen die een prijs wonnen tijdens de vijf Daylight Award edities worden met maquettes, tekeningen, foto’s en bewegend beeld gepresenteerd.

 

Wij nodigen u graag uit de tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan het lezingen en debatprogramma. Hiermee wordt het thema Daglicht in Architectuur van vele kanten belicht.

 

Bij wijze van voorproefje worden de filmbeelden van de projecten de komende weken gepubliceerd. De films van de projecten zijn gemaakt door Vincent Schuttel.

 

Tekst bij film 2008

 

Westraven, architectenbureau Cepezed.
Tijdens de renovatie heeft het gebouw een metamorfose ondergaan van sick building tot een helder, state of the art kantoorgebouw. Het project is licht-technisch volkomen in balans, het kunstlicht is volledig op het daglichtaanbod afgestemd en, net als de overige klimaat aspecten, individueel bedienbaar. Met een positief effect op het energieverbruik en op het welbevinden van de gebruikers.

 

Daylighthouse 1, Mirck Architecture
Een woonhuis dat met recht de naamn Daylighthouse heeft gekregen. De combinatie van sheddaken, die alle ruimtes voorzien van diffuus noorderlicht, en zijlichten met uitzicht, zorgt ervoor dat de woning niet alleen met veel maar vooral met spannend daglicht wordt voorzien.

 

Link naar het Lezingenprogramma