Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
13 mei 2015
Gerelateerde artikelen

Glasoverkapt atrium met uitzetramen

Het glasdak van het atrium van kantoorgebouw De Resident in Den Haag is opgeleverd. Het glasdak heeft een oppervlakte van 1400 m² en bevat 32 structureel verlijmde Brakel Ventria uitzetramen voor luchtafvoer, en 46 Brakel Inova uitzetramen voor luchttoevoer.

 

Het glazen dak van het atrium is opgebouwd uit het structurele Brakel BA-4S glassysteem waarin grote ruitafmetingen van circa 3,6 x 1,63 meter zijn opgenomen. Dit zijn isolerende, zonwerende ruiten.

 

Uitzetramen voor ventilatie en rookafvoer
De toegepaste Inova en Ventria uitzetramen zijn zowel geschikt voor brandveiligheids- als ventilatiedoeleinden. Ze zorgen in geval van brand voor een veilige vluchtweg omdat rook snel en doeltreffend afgevoerd wordt. Dagelijks bewijzen ze hun nut door op basis van thermiek warme lucht via het dak af te voeren.

 

Regelbare ventilatie
Om de natuurlijke ventilatie regelbaar te kunnen maken, zijn de uitzetramen aangesloten op het GNV/ANV-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat natuurlijke ventilatie dusdanig gecontroleerd ‘binnen komt‘ dat er een comfortabel binnenklimaat ontstaat zonder tochtproblemen.

 

Kantoorgebouw De Resident
De Resident in Den Haag wordt de vestigingsplaats van twee ministeries: Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het glasoverkapte atrium bevindt zich op de plaats waar vroeger een open binnenplein – het Parnassusplein – was.