Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
9 september 2015

Het Houtblad en Living Daylights partners

Met ingang van 1 september mogen het Houtblad en de Living Daylights zich partner noemen. Doel is om het gebruik van natuurlijke materialen en meer daglicht in de gebouwde omgeving te promoten.

 

Hoofdredacteur Hans de Groot is sinds jaar en dag bekend met de werking van licht in de gebouwde omgeving. Daarnaast is hij sinds een jaar ambassadeur van de Living Daylights.  De Groot: “Hout en licht vormen een harmonisch, eeuwigdurend huwelijk. Donkerkleurig hout zet licht in contrast en geeft het accent, lichtkleurig hout geleidt het licht en doet het verijlen.”

 

Reden te meer om een wat innigere samenwerking aan te gaan. De Living Daylights zal vier keer per jaar een artikel uit het Houtblad plaatsen waar het harmonische huwelijk tussen hout en licht vol tot zijn recht komt.

 

Atto Harsta: “Aan de basis van beide staat de enige echte duurzame energiebron ‘de zon’ die zorgt dat het hout als meest veelzijdig hernieuwbaar materiaal überhaupt groeit en tevens het leven geeft aan het daglicht”.

Die pure relatie maken van beide levende bouwmaterialen wat uiteindelijk, zeker in een goede harmonie, leidt tot levende architectuur waar mensen optimaal in kunnen wonen, werken en recreëren.

 

 Over Het Houtblad

In 27 jaar heeft Het Houtblad zich op kwaliteit en uitstraling ontwikkeld tot een hooggewaardeerd medium in de bouwwereld. In al die jaren heeft het zich gespecialiseerd tot een onmisbaar vakblad over (inter)nationale houtarchitectuur. De unieke combinatie van magazine, website, nieuwsbrieven en Internationale Houtdag maken Het Houtblad tot erkende autoriteit en volwaardig gesprekspartner voor professionals in de hout- en bouwbranche, ook bij partnerschappen.

 

De inhoud van het magazine weerspiegelt de veelzijdigheid van hout en de talloze toepassingsmogelijkheden die het biedt. Het Houtblad informeert en inspireert zijn lezers behalve over houtarchitectuur ook over constructieve en bouwfysische aspecten, onderwijs en ontwikkelingen van biobased bouwen, certificering en circulaire economie.

 

Meer informatie: Het Houtblad