Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
31 mei 2016
Betrokken donateurs

Inschrijving Daylight Award 2016 verlengd

 Het aanmelden van projecten voor de Daylight Award is verlengd tot en met donderdag 9 juni.

 

Gezien de vele verzoeken van bureaus om de deadline iets op te rekken, heeft de jury besloten de deadline voor het indienen van projecten voor de Daylight Award 2016 te verlengen tot donderdag 9 juni, 13.00 uur.

 

Over de Daylight Award

Deze editie van de Daylight Award brengt architectuur en bouwfysica in balans. Dit is terug te vinden in de criteria, maar ook in de bezetting van de jury. Met professor Alexander Rosemann als jury-voorzitter heeft de Daylight Award een primeur: na Mels Crouwel, Hans Ruijssenaars, Roland Schleurholts en Koen van Velsen is de jury-voorzitter ditmaal geen architect, maar een professor Building Lighting (TU/e).

 

De jury wordt in balans gebracht door architect Jeroen van Schooten, die de winnaar van de Daylight Award 2014 – Team CS – vertegenwoordigt in de jury. Bouwfysicus Paul van Bergen (DGMR), leverancier Peter Lindeman (Rodeca), architect en auteur Kees van der Hoeven, en architect Sander Mirck maken de jury compleet.

 

Jury-oordeel

Kernvraag van de jury: “Op welke manier is daglicht als discipline meegenomen in het ontwerp?” Criteria die de jury vervolgens hanteert bij de beoordeling van het ingezonden project en de toelichting op bovenstaande vraag, zijn:

–          Ervaring: van daglicht, kunstlicht, uitzicht en warmte (temperatuur en sfeer);

–          Voorbeeldfunctie: met bijdrage aan de ontwikkeling van daglicht in

architectuur; zowel voor ontwerpproces als gebruik;

–          Bouwfysica: van ruimtelijke opzet tot lichtcontrole-strategie en -resultaat;

–          Visie: op de toekomst van daglicht in architectuur, al dan niet gerelateerd aan inzending; facultatief.

 

De jury nomineert in de categoriën grote gebouwen (>1.000m2) en kleine gebouwen (<1.000m2) maximaal vijf ingezonden projecten. De uitreiking vindt plaats in het najaar in een verrassend daglichtgebouw.

 

Kijk voor alle informatie, voorwaarden voor deelname en aanmelden van projecten op Awards
Doe ook mee met de … inzendingen en bekijk ze op Inzendingen