Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Interactief glas

Halio is slim getint glas dat overgaat in neutrale grijsschakeringen die – automatisch of handmatig – bescherming biedt tegen de zon en extra privacy geeft. Halio biedt door de allerlaatste technologie een krachtig en responsive beheer van daglicht. 

 

Halio is de eerste  getinte glastechnologie dat werkelijk niet van gewoon blank glas te onderscheiden is. Door de uniforme tinten en de reactiesnelheid real time verschaft Halio architecten en designers een veelzijdig product waarmee zij nog mooiere creaties voor binnens- en buitenshuis kunnen maken en tegelijk tegemoetkomen aan de lokale en nationale normen voor energierendement. Halio’s neutrale grijstinten gaan samen met elk kleurenpalet en elke stijl van woning of gebouw.

 

Halio kan zo worden geprogrammeerd dat het reageert op het weer, het tijdstip of de stand van de zon gedurende de dag. Maar daarnaast kan het ook met de hand worden bediend – met gesproken opdrachten of intuïtieve wandregelaars. Het overschakelen begint onmiddellijk en Halio biedt tevens de flexibiliteit dat het halverwege het programma gestopt kan worden als de gewenste schakering is bereikt. In grote kamerhoge ramen wordt in minder dan vijf minuten de donkerste kleur grijs bereikt.

 

In de donkerste tint biedt Halio niveaus van privacy die onmogelijk verkregen worden met traditioneel glas. Wanneer de technologie gebruikt wordt op binnenwanden, creëert het flexibele, lichte en open kamers die in een handomdraai verandert kunnen worden in een privéruimte, de perfecte oplossing voor conferentiezalen of vergadercockpits.

 

Beheer van daglicht
Daglicht is een van de meest begeerde elementen thuis en op het werk. Daarom zien we ook steeds meer glas in architectuurdesign. Maar meer glas kan tegelijkertijd leiden tot meer zonlicht (hitte, schittering, verkleurd interieur) of onze privacy schaden. Tot nu toe beheersten we zonlicht en privacy met behulp van jaloezieën en zonneschermen. Met Halio zijn raambekleding en -decoratie nog slechts een stilistische keuze, maar geen noodzaak.

 

Halio slim getint glas geeft huiseigenaren en kantoorgebruikers volledige controle over wanneer en hoeveel zij daglicht in hun leef- en werkruimten binnenlaten. Ramen met Halio kunnen zowel onafhankelijk als gegroepeerd worden getint.

 

Halio is net zo eenvoudig te gebruiken als een lichtschakelaar. Het is een stand-alone systeem dat gebruikers meerdere bedieningsopties geeft – een mobiele app en strak vormgegeven wandregelaar. Maar daarnaast kan het ook worden bediend met gesproken opdrachten. Dankzij de versleutelings- en veiligheidsvoorzieningen op bankniveau laat Halio zich naadloos integreren met populaire woning- en gebouwbeheersystemen (BMS).

 

Halio is ideaal voor woningeigenaren die in contact willen blijven met de buitenwereld zonder afbreuk te doen aan privacy en energie-efficiëntie, en voor gebouweigenaren die hun gebruikers lichte, open ruimten willen bieden die welzijn uitstralen en bevorderen.

 

Meer info: Halio