Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Kantoor met voldoende daglicht laat je ’s nachts langer slapen

Kantoorgebruikers met een werkplek dicht bij een raam met 173% meer licht slapen gemiddeld 46 minuten per nacht langer dan gebruikers met een verder van het raam gelegen werkplek. Dit is een van de conclusies uit het rapport ‘Gezondheid, Welzijn en Productiviteit in Kantoren’ dat DGBC onlangs samen met binnenklimaatspecialisten publiceerde.

 

Ook slaapkwaliteit daalt

Op het gebied van daglichttoetreding laten kantoorgebruikers met minder daglicht ook slechtere scores zien voor vitaliteit, slaapkwaliteit, slaapefficiëntie en slaapverstoringen. Ook de relatie tussen uitzicht en daglicht en ziekteverzuim is onderzocht. Gezamenlijk bleken uitzicht en daglicht statistisch significant 6,5% van de variatie in het ziekteverzuim te verklaren.

 

Gezondheid, Welzijn en Productiviteit in Kantoren

Het rapport ‘Gezondheid, Welzijn en Productiviteit in Kantoren’ is geïnspireerd op het rapport ‘Health, Wellbeing and Productivity in Offices’ dat de World Green Building Council vorig jaar publiceerde. Dit rapport is vertaald en voorzien van Nederlandse voorbeelden en inzichten. Ook geeft het een overzicht van de ontwikkelingen in de markt. Daarnaast worden de eerste stappen gezet richting het meetbaar maken van gezondheid in kantoren.

 

Meer informatie of een rapport bestellen? Dat kan via www.dgbc.nl/gezondheid.