Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
23 april 2014

Het nieuwe kantoor van Google

Met oog voor het welzijn van de werknemers heeft D/DOCK een kleur- en fantasierijk ontwerp gemaakt voor het nieuwe kantoor van Google in gebouw Viñoly op de Amsterdamse Zuidas. Daglicht op elke werkplek is een vanzelfsprekendheid.

 

Medewerker staat centraal, gezondheid voorop, en hard werken gaat gepaard met ontspanning. Diverse werkhoudingen – van staand, rechtop zittend, achterover leunend tot fietsend – dragen daar volgens de ontwerpers aan bij. Iedere verdieping heeft vergaderruimtes, een micro-kitchen, loungeplekken, kleine ruimtes (voor webcam-overleggen met kantoren in andere landen), etcetera. Met een eigen restaurant, waar op lange banken ook nog gewerkt kan worden, en stapelbedden voor een power napje na de lunch, ontbreekt het de medewerker aan niets.

 

Daglicht = uitzicht!
Elke werkplek heeft een 360 graden vrij uitzicht over de gehele stad Amsterdam, omdat alle secundaire ruimtes aan de kern geplaatst zijn. Al werkend word je voorzien van zoveel mogelijk daglicht en kan je tegelijk genieten van een adembenemend uitzicht.

 

Kantoor van de toekomst
Van bakfiets, Febo-automatiek, speculaaspop-planken tot caravan – smaken verschillen als het gaat om alle verwijzingen naar de Nederlandse cultuur in het ontwerpconcept. Hoe dan ook geven de ontwerpers wel een nieuwe dimensie aan werken bij daglicht en het werken op een diversiteit aan werkplekken. Op die laatste punten behoort dit kantoor tot de beste van het land en geeft het een beeld van hoe het kantoor van toekomst eruit zal gaan zien.

 

Architectenweb kreeg een rondleiding over de vloeren. Lees het hele blog van Michiel van Raaij >>

Lees ook de press-release van D/Dock zelf>>

Foto van de ‘bakfiets’-entree: Alan Jensen (bron: D/DOCK)