Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
3 december 2014

Kunstlicht met grote K in Amsterdam

Amsterdam Light Festival

De dagen worden steeds korter, donkerder met minder daglicht. Gelukkig is er vandaag de dag kunstlicht. Prettig, maar soms gewoonweg ook genieten als dat met een grote K van Kunst gepaard gaat. En dat is het in dit geval: deze winter licht Amsterdam op tijdens Amsterdam Light Festival. De historische binnenstad zal ruim vijftig dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale festival.

 

Vaar- en wandelroute
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

 

Het thema van het festival dit jaar, ‘A Bright City’, daagt kunstenaars uit om een ode te brengen aan het leven in de metropool om daarmee een onverwachte kijk te bieden op deze bijzondere stad!

 

Data
De derde editie van het festival is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015. De vaarroute, Water Colors, is van 27 november 2014 t/m 18 januari 2015 en de wandelroute, Illuminade, van 11 december 2014 t/m 4 januari 2015.

 

Meer informatie>>
Kijk hier voor een filmimpressie>>

Foto: Janus van den Eijnden