Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
22 juni 2015

Lars Courage nieuwe voorzitter Living Daylights

Architect Lars Courage is de nieuwe voorzitter van de Stichting Living Daylights. Hij neemt het stokje over van Ronald Schleurholts van cepezed.

 

Lars Courage is de gedroomde opvolger van Ronald Schleurholts. Courage promoot al jaren daglicht in de gebouwde omgeving. Hij zorgde er eigenhandig voor dat het Bouwbesluit werd aangepast op het gebied van daglichttoetreding. Met zijn Licht Budget in Almere won hij de Daylight Award 2012 in de categorie woningbouw. Licht Budget is een woning met nauwelijks ramen, maar wie de woning betreedt, ervaart dat het daglicht via de bovenlichten tot diep de woning binnenstroomt.

 

Lars heeft een duidelijke visie als het om de toekomst van de Living Daylights gaat.

“Ik vind het van belang om te laten zien hoe de kracht van het zonlicht de mens comfort en vitaliteit geeft. Dan praat je over zicht en licht in relatie tot het omliggende product en de diverse vakdisciplines. Denk hierbij aan de kracht van sandwichpanelen in glans en reflectie. Ik wil meer het zwaartepunt leggen op anders (be)kijken en daar nieuwe mogelijkheden in scheppen.”

 

Maar ook de innovaties die worden getoond in het Daglichtcafé hebben de warme belangstelling van Courage. “We willen meer start ups in het zonnetje gaan zetten en in contact brengen met de markt. Er is de afgelopen 20 jaar heel veel nieuwe kennis en inzichten over het belang van daglicht en het functioneren van mensen opgedaan die niet of nauwelijks wordt toegepast. SLD moet daar een speerpunt van maken.”

 

Lars toont zich erkentelijk voor het werk wat Ronald Schleurholts de afgelopen vier jaar heeft verzet. “Ronald heeft de stichting verder uitgebouwd en aan mij is het nu de taak om dit voort te zetten. Daar kijk ik met veel plezier naar uit.”

 

Schleurholts ziet de toekomst van de Stichting met vertrouwen tegemoet. “De transitie van de Living Daylights als excursieorganisatie naar een kennisplatform en opinion leader is goed geslaagd. Het is een prima moment om het stokje door te geven. Lars kan met zijn enthousiasme en kennis doorbouwen op de stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet en Living Daylights op een nog hoger plan brengen, daar wens ik hem alle succes en plezier bij.”

 

Foto
Lars Courage (midden) neemt de felicitaties van Ronald Schleurholts in ontvangst, rechts de directeur van de St. Living Daylights Atto Harsta. Foto – Léon van Woerkom