Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
28 oktober 2014

Laureaat voor Theo Reitsema

Eén Nederlander behoort dit jaar tot de meest veelbelovende Europese architecten. Theo Reitsema is opgenomen in de lijst van Europe 40 under 40.

 

Theo Reitsema is in 2014 de enige bekroonde Nederlander. Verduurzaming van de maatschappij is een hoofdthema in veel van zijn projecten; dat is bijvoorbeeld het geval in het ontwikkelingsplan voor een stadswijk in de Italiaanse stad Genua, een project waarop de jury zijn keuze heeft bepaald. Andere ingezonden projecten van Reitsema waren een Low Cost Carrier Terminal in het Duitse Hahn en Villa SR in Rijssen, Nederland.

 

Eervolle vermelding Daylight Award

In september ontving hij voor het project Boerderij de Borkeld een eervolle vermelding bij de verkiezing van de Daylight Award.

 

Over Europe 40 under 40

Het laureaat Europe 40 under 40 wordt jaarlijks toegekend door het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design.

 

Met de prijs willen de organisaties veertig opkomende architecten in Europa ondersteunen en ruimere bekendheid geven. Een jury, bestaande uit vooraanstaande architecten, ontwikkelaars, journalisten, docenten en critici, bepaalt zijn keuze op basis van ingezonden projecten.

 

Voor meer informatie klik hier.