Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Lezingenavond 22 juni – De Toekomst

De tentoonstelling Daglicht in Architectuur van de St. Living Daylights wordt gecombineerd met een lezingprogramma. Donderdag 22 juni vindt de laatste gratis lezingenavond plaats in het Borneo Architectuur Centrum. De avond staat geheel in het teken van de toekomst. Acte de présence geven architect Dirk Jan Postel, Lichtontwerper Siegrid Siderius en architect Jan Benthem.

 

Donderdag 22 juni: Lezingen – Toekomst

Deze avond start met dubbele lezing over het nieuwe daglichtmuseum Voorlinden: eerst spreekt architect Dirk Jan Postel (Kraaijvanger), en aansluitend lichtontwerper Siegrid Siderius (Arup). Na de pauze zal architect Jan Benthem een lezing geven over daglicht in nieuwe stations, en terugblikken op de Daylight Award 2014 van Rotterdam Centraal (TeamCS).

 

Dirk Jan Postel is architect en sinds 1992 partner bij Kraaijvanger. Met een scherp oog voor detail en een diepgaande materialenkennis (met name met betrekking tot glas) realiseerde hij uiteenlopende projecten. Transparantie, ruimtelijke verbanden en zichtlijnen zijn essentiële elementen in zijn ontwerphouding. Hij zal het ontwerp van Museum Voorlinden toelichten.

 

Siegrid Siderius is lichtontwerper en Associate Director bij Arup. Zij heeft 20 jaar ervaring als lichtontwerper waarvan de afgelopen 10 jaar bij Arup. Licht is beleving van ruimte. Ze streeft naar de balans tussen licht en donker, tussen daglicht en kunstlicht en de onderlinge dynamische interactie. Voor de lezing Daglicht in Architectuur zal Siegrid zich richten op overwegingen bij het toepassen van daglicht in musea en Museum Voorlinden in het bijzonder.

 

Jan Benthem is architect en sinds 1979 oprichter van Benthem Crouwel Architects (BNTHMCRWL). Met TeamCS won hij in 2014 de Daylight Award voor Rotterdam Centraal. Dit station won daarna nog vele andere prijzen. Tegelijkertijd werkt hij aan Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag CS, de Amsterdamse Noord-Zuid-lijn, en Schiphol. Daglicht speelt bij het ontwerp van al deze grote publieke gebouwen een doorslaggevende rol.

 

Programma De Toekomst 22 juni in het Borneo Architectuur Centrum

19:30u- Inloop

20:00u- Dirk Jan Postel (Kraaijvanger, Architect Museum Voorlinden)

20:30u- Siegrid Siderius (Arup, Lichtontwerper Museum Voorlinden)

21:00u- Pauze

21:15u- Jan Benthem (TeamCS, Architect Rotterdam Centraal, winnaar 2014)

21:45u- Debat/afsluiting (moderator Lars Courage)

22:00u- Daglichtborrel2017 (langste dag)!

 

Foto Museum Voorlinden: Pietro Savorelli

 

Aanmelden

Aanmelden voor bovenstaande avond is noodzakelijk gezien het aantal zitplaatsen. Stuur een e-mail naar redactie@livingdaylights.nl. Het BAC is gevestigd aan het R.J.H. Fortuynplein 4 in Amsterdam. Openingstijden: ma-vr van 900-17.00 uur.

 

Meer informatie Borneo Architectuur Centrum: www.bac-amsterdam.nl