Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
22 oktober 2013

Living Daylights adviseur Knooppunt Bouwen met Groen

Sinds 2012 is de Stichting Living Daylights (SLD) adviseur voor het nieuwe Knooppunt Bouwen met Groen. SLD fungeert hierin als de aanjager van functioneel groen en daglicht in de sectoren onderwijs en gezondheidszorg.

 

Binnen deze thema’s stimuleren wij de realisatie van goede voorbeeldprojecten met een innovatieve toepassing van groen. Daarnaast adviseren wij op strategisch niveau over de uitvoering van het totale programma. Het Knooppunt Bouwen met Groen is in januari ontstaan uit een ‘fusie’ van het programma Bouwen met Groen en Glas  – dat SLD in 2011 en 2012 heeft uitgevoerd – en het Knooppunt Innovatief Groen.

Waar BGG zich vooral richtte op functioneel groen op, in en aan gebouwen, zette het Knooppunt zich in voor innovatief groen in de buitenruimte. Door de programma’s samen te voegen is een breder platform ontstaan met de focus op groen – en het benodigde daglicht – in al zijn facetten. Daarnaast biedt het grotere programma meer slagkracht en dynamiek. Voor SLD is het Knooppunt de manier om het potentieel van de kruisbestuiving van groen en daglicht inzichtelijk te maken.

 

Het afgelopen half jaar heeft SLD voor het Knooppunt gewerkt aan verschillende projecten, waaronder de vergroening van Montessorischool ’t Steigertje in Amsterdam, de ontwikkeling van de Suijtkade in Helmond en hebben we het symposium Groen Licht op de Floriade georganiseerd, waarbij internationale sprekers hun visie en ervaringen deelden op het gebied van functioneel groen en biomimicry. Momenteel organiseren we de cursus Bouwen met Groen en Glas en zijn er een aantal binnenlandse excursies in voorbereiding.