Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
25 februari 2016

Mediaglass gevel

De eerste Mediaglass gevel is in Nederland geplaatst. Daglichtspecialist Brakel Atmos in Uden heeft de primeur van deze unieke promotiegevel. De Mediaglass gevel brengt reclameboodschappen 24 uur per dag scherp in beeld en is volledig transparant. Bovendien is deze duurzame mediaoplossing overal toepasbaar, want de Mediaglass gevel kan zowel in nieuwbouw als in bestaande gevels worden geïntegreerd.

 

De Mediaglass gevel onderscheidt zich allereerst door zijn transparantie. Terwijl de mediagevel de reclameboodschap naar buiten uitstraalt, kan daglicht gewoon binnenstromen. Prettig voor de mensen die in het gebouw werken en/of wonen: zij houden van binnenuit vrij zicht naar buiten. De Mediaglass gevel is daardoor ideaal voor entreegevels van bijvoorbeeld winkelcentra, woonboulevards, bedrijfsgebouwen, musea, bioscopen en andere openbare gebouwen.

 

… de boodschap naar buiten

De Mediaglass gevel maakt gebruik van geavanceerde led-techniek. Het aantal benodigde leds en de verdeling ervan over de beglazing is afhankelijk van de gebouworiëntatie. Gewerkt wordt met de allernieuwste leds, die borg staan voor een laag energieverbruik en een hoge lichtopbrengst. Doordat de energiezuinige leds tussen glaslagen worden verwerkt, zijn Mediaglass glasgevels minder kwetsbaar en hebben ze een lange levensduur. Het resultaat mag gezien worden. Alle reclame-uitingen, zowel stilstaande beelden en filmpjes, worden continu scherp weergegeven. Beelden en filmpjes wisselen is bovendien heel eenvoudig, zodat op commerciële gebouwen steeds actuele boodschappen kunnen worden weergegeven.

 

Maatwerk biedt ontwerpvrijheid

De Mediaglass gevel kan in vrijwel elke gewenste afmeting en in elke glassamenstelling, bijvoorbeeld zon- of brandwerend, uitgevoerd worden. De architect heeft daardoor volledige ontwerpvrijheid. Elke Mediaglass gevel wordt in overleg met architect/klant op maat geëngineerd, waarbij inzicht wordt gegeven in eigenschappen als energieverbruik, glasdikte, rentabiliteit en onderhoud. Handig is ook dat ze in het reguliere onderhoud kunnen worden meegenomen. Belangrijk om te weten: voor de Mediaglass® gevel hoeft geen aparte aanvraag te worden gedaan. Het systeem kan in een gewone bouwaanvraag worden opgenomen.

 

Brakel Atmos partner voor Benelux

Brakel Atmos plaatste een Mediaglass gevel van ca. 4,5 x 1,5 meter in de bestaande voorgevel van het kantoorpand in Uden. Voor Brakel Atmos betekent de transparante mediagevel een bijzondere uitbreiding van het assortiment daglichtsystemen. Als Mediaglass-partner gaat Brakel Atmos het systeem leveren in de Benelux.