Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
13 april 2015

Multifunctioneel Centrum in Arnhem

De nieuwe wijk Schuytgraaf wordt wel getypeerd als ‘Arnhem in de Betuwe’. De wijk ligt op een steenworp afstand van de Betuwe en is ruim opgezet met veel groen. JET BIK levert een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het prachtige multifunctioneel centrum (MFC) van de wijk.

 

Het MFC kreeg de naam Omnibus, wat ‘voor iedereen’ betekent. Dat wil veel zeggen. Want er komen maar liefst 6.250 woningen in Schuytgraaf, verdeeld over 25 karakteristieke wijken. Bijna een dorp op zich, waar uiteraard ook de nodige voorzieningen worden geboden. Waaronder MFC Omnibus, waar o.a. een sporthal, kinderopvang en drie basisscholen worden ondergebracht. De aula is ook geschikt voor theatervoorstellingen.

 

Licht en gezond
Architectenbureau Herman Herzberger tekent voor het ontwerp van MFC Omnibus. Bouwbedrijf Mertens uit Weert is als aannemer verantwoordelijk voor de realisatie. JET BIK kreeg de opdracht om alle daglichtvoorzieningen in het dak van het gebouw aan te brengen. Naast de inval van daglicht en goede zonwering zijn – mede in het kader van de Frisse School – voldoende ventilatie en een gezond leefklimaat belangrijke aandachtspunten in dit project.

 

Strak procesmanagement
Voor dit project werkten de divisies JET BIK Producten en JET BIK Projecten nauw samen. Commercieel directeur Eric Gobes: “Onze bijdrage omvat een breed scala aan daglichtoplossingen: van koepels, dakluiken en glaskappen tot en met zonweringen. MFC Omnibus is LEAN gebouwd binnen een kort tijdsbestek. Voor ons betekende dit, dat we onze werkzaamheden in elke fase strak afstemden op de activiteiten en de planning van de bouwpartners. Oponthoud en faalkosten werden hierdoor uitgebannen. Het project werd binnen de planning uitgevoerd.”