Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
16 april 2015

Gratis kennissessie met Piet Hein Eek

Op donderdag 30 april vindt bij Piet Hein Eek het event ‘Nieuw Profiel’ plaats. De beroemde ontwerper vertelt deze middag over zijn nieuwe profiel als architect en hij geeft een exclusieve rondleiding door het RF- en Pompgebouw op Strijp R. Architecten en bouwprofessionals worden door initiatiefnemer Blyweert Aluminum uitgenodigd. We blikken vooruit met Steffen Hageman, directeur bij Blyweert Aluminium dat per 30 april ‘AluK Aluminium BV’ gaat heten.

 

Ben je goed bekend met Strijp R?
“Ik heb de ontwikkeling redelijk gevolgd ja. Strijp R is de tweede grote transformatie in Eindhoven. Hier werd ooit de televisie massaal geproduceerd. Het is een plek waar het industrieel erfgoed tastbaar en voelbaar is.”

 

Wat vind je van het huidige bedrijfspand van Piet Hein Eek?
“Ik werd echt verrast door de levendigheid van de meubelmakerij achter die hoge industriële ramen. Prachtig om te zien hoe een oud industrieel pand zoveel dynamiek uitstraalt. Als je binnenkomt voel je direct de aangename ambachtelijke sfeer. Maar wat vooral opvalt is het bijzondere licht dat vanuit verschillende hoeken binnenkomt. Je voelt de prikkeling, het maakt je alert.”

 

Waarom hebben jullie gekozen voor Piet Hein Eek?
“We zijn als bedrijf nog weleens eigenzinnig. We hebben goed zicht op waar we als bedrijf heen willen en waar we voor staan. Dit herkennen we in Piet Hein Eek. Hij heeft door de ontwikkeling van zijn bedrijfspand een uitstap gemaakt naar de architectuur en herontwikkeld nu diverse gebouwen op Strijp R. Eek en zijn team kiezen ervoor een omgeving te creëren waarin ze in staat zijn om succesvol te anticiperen op de toekomst. Dat dit dan ook een omgeving is waarbij transparantie en daglicht kenmerkende onderdelen zijn, dat is in onze optiek dan ook evident.”

 

Voor wie is deze middag?
“De middag is bedoeld voor architecten en bouwprofessionals.”

 

Hoe ziet het programma eruit?
“In de evenementenruimte gaat Piet Hein Eek nader in op zijn motto: ‘Van niets iets maken. Kwaliteiten blootleggen waar niemand ze vermoedt.’ Daarna krijgen we onder begeleiding van Piet Hein Eek en architect Iggie Dekkers een exclusieve rondleiding over het voormalige Philipsterrein Strijp R. We bekijken het RF- en het Pompgebouw en ook de showroom van Piet Hein Eek staat op de route.”

 

En nu de hamvraag, zijn er nog kaarten te krijgen?
“We hebben nog een aantal kaartjes om weg te geven, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt. Schrijf je dus snel gratis in op www.nieuwprofiel.nl

 

Tekst: Gerard Vos