Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
3 maart 2014

Daglicht zoekt architecten

Velux opent wederom haar deuren voor deelnemers aan de prijsvraag ‘Light of tomorrow’.

 

De Internationale Velux Award heeft haar bestaansrecht inmiddels meer dan bewijzen. De vijf eerdere edities leverde mee dan 10.000 inschrijvingen en meer dan 3.000 inzendingen op. En nu worden architectuurstudenten opnieuw uitgedaagd het thema ‘Light of Tomorrow’ te verkennen.

 

Experimenteren

De afgelopen tien jaar  bleek dat daglicht een relevant onderwerp is met een brede, internationale aantrekkingskracht. Per Arnold Andersen hoofd van het Knowledge Centre for Daylight. “We willen studenten de mogelijkheid geven om binnen de architectuur te spelen met het onderwerp daglicht. De eerder ontvangen inzendingen laten zien dat het thema ‘Light of Tomorrow’ de studenten geïnspireerd heeft om na te denken over de toekomst, vragen te stellen en te experimenteren.”

 

Internationale jury

De IVA wordt georganiseerd in samenwerking met de International Union of Architects (UIA) en de European Association for Architectural Education (EAAE). Om te kunnen deelnemen aan de IVA moeten studenten zich registreren.

Dit kan tot 3 maart 2014 op iva.velux.com. Hier is ook meer informatie over registratie en participatie richtlijnen beschikbaar en zijn eerdere inzendingen te bekijken.

 

Deadline

De deadline voor het indienen van de daadwerkelijke projecten is 2 mei 2014, waarna de inzendingen zullen worden beoordeeld door een mondiale doorsnede van gerenommeerde praktiserende en onderwijzende architecten.

Studenten kunnen op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen via www.facebook.com/InternationalVELUXaward