Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
17 juni 2016

NSVV Licht Congres

Op 15 juni vond voor de 1e maal het NSVV Licht Congres INDOOR plaats bij Euretco in Hoevelaken. Een congres voor alle professionals en geïnteresseerden op het gebied van binnenverlichting. Met dit keer speciale aandacht voor daglicht.

 

Onder leiding van dagvoorzitter Aat Klompenhouwer verliepen de inspirerende lezingen goed volgens planning.  Het Congres had ook een internationaal karakter met sprekers als Nilgün Olguntürk, Robert Müller en Alex Klein.

 

Een onverwacht intermezzo kwam van de NEN, die het podium gebruikte om het eerste exemplaar van de nieuwe Nederlandse Norm NEN 1891:2016 NL ‘Meten van Verlichtingsprestaties’* te overhandigen aan NSVV-voorzitter Rob Metz.

 

De vertaling van deze norm is mede tot stand gekomen door een werkgroep van de NSVV bestaande uit Rienk Visser, Paul Settels en John Knapen. Rob Metz greep de gelegenheid aan om zijn dank uit te spreken aan deze werkgroep en de NEN. Hij was zeer vereerd dat hij dit 1e exemplaar kreeg uitgereikt.

 

Met medewerking van het Kernteam Indoor werd het Daglicht Manifest voor het voetlicht gebracht. Met dit manifest wil de NSVV de bewustwording en het belang van daglicht verder onder de aandacht brengen.

 

Het gehele programma is na te lezen op de site van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), alwaar vanaf 21 juni ook de presentaties zijn te downloaden.

 

* De Norm NEN 1891:2016 NL is te verkrijgen via: NEN-shop