Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
18 maart 2015

Ontwerpen met daglicht

Daglicht is van wezenlijk belang voor ieders comfort en gezondheid. Naast het visueel comfort heeft dit ook effect op het thermisch comfort en energiegebruik.

 

Deze studiemiddag geeft inzicht in de mogelijkheden en beperkingen bij nieuwbouw en renovatie. Je leert de daglichttoetreding in ontwerpen optimaliseren, situaties beoordelen en risico’s signaleren. Ook toets je ontwerpen aan de daglichteisen van het Bouwbesluit. We besteden ruime aandacht aan situaties waarin de mogelijkheden beperkt lijken.

 

Voor wie?

De studiemiddag is bedoeld voor architecten, adviseurs en andere professionals die het daglicht willen meenemen in het ontwerp van een gebouw.

 

Docent

Dr. ir. Hester Hellinga heeft jarenlange praktijkervaring met complexe vraagstukken op het gebied van daglicht en bezonning in de gebouwde omgeving. In 2013 promoveerde ze aan de Technische Universiteit Delft op onderzoek naar daglicht en uitzicht. Ze is specialist (visueel) comfort bij DPA Cauberg-Huygen en lid van het Kernteam Indoor van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde NSVV.

 

Data en locaties

  • Dinsdag 24 maart, Amsterdam
  • Donderdag 1 oktober, Eindhoven
  • Donderdag 8 oktober, Zwolle

 

Duur: 1 dagdeel: 13.00-16.30 uur
Kosten: € 150 euro per deelnemer, exclusief BTW
De maximale groepsgrootte bij deze studiemiddag is 15 deelnemers.

 

In-company of maatwerk

Deze cursus wordt desgewenst ook binnen uw eigen organisatie verzorgd. Neem contact op met Hester Hellinga: hester.hellinga@dpa.nl