Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
16 februari 2015
Betrokken donateurs

Oplossingen voor integratie dakramen en pv-panelen

Voor het integreren van Velux dakramen en pv-panelen op het dak zijn nu twee verschillende oplossingen ontwikkeld: het InDaX PV-systeem en het IRFTS EASY ROOF systeem.

 

InDaX PV-systeem

Het InDaX PV-systeem is door Monier ontworpen om hoogwaardige kristallijne pv-modules perfect te laten integreren in daken met vrijwel alle gangbare typen dakpannen. Het systeem neemt de beschermende functie van de dakbedekking over en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het Monier InDax systeem is met Velux EDO gootstukken te combineren met Velux dakramen in de maatcodering PK06 of PK08. Hierdoor ontstaat een volkomen lineair en harmonisch dakbeeld dat duurzaam, technisch én esthetisch verantwoord is. Alle pv-systemen van Monier voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie.

 

Flexibel gootstukkensysteem van IRFTS Solar Solutions

Het Franse IRFTS Solar Solutions, specialist op het gebied van indak-montagesystemen, heeft het Easy Roof systeem ontwikkeld. Dit is een ideale oplossing voor commerciële, industriële en woningdaken. Installatiegemak staat voorop: naast een eenvoudige montage heeft het systeem geïntegreerde oplossingen met Velux dakramen. Easy Roof is gebaseerd op kunststof elementen. Daarop kunnen de meest voorkomende pv-panelen en Velux dakramen met de maatcodering MK06 of MK08 eenvoudig worden verwerkt. De dakramen kunnen op elke gewenste positie worden geplaatst en naadloos worden aangesloten op de pv-panelen, waarmee een waterdichte aansluiting ontstaat.

 

EASY ROOF maakt het mogelijk ook meerdere Velux dakramen toe te passen. Het systeem wordt op dit moment door een aantal leveranciers op de Nederlandse markt geleverd.