Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
27 augustus 2015
Betrokken donateurs
Gerelateerde artikelen

PowerWindow wint Living Daylights Innovation Award

PowerWindow is de eerste overtuigende winnaar van de ‘Living Daylights Innovation Award 2015’ geworden. Niet alleen slepen de bedenkers van het stroomopwekkend raam een ticket in de wacht voor het VELUX Daylight Symposium in Londen, ook mogen ze een pitch houden tijdens de beurs Gevel begin 2016.

 

De Stichting Living Daylights heeft als doel het promoten van daglicht in de gebouwde omgeving en ziet het als haar taak om hier op een gedegen manier vorm aan te geven. Dit is de basisgedachte geweest voor het in leven roepen van een tweejaarlijkse prijs voor de beste innovatie m.b.t. daglicht in de gebouwde omgeving.

 

Jury
De Stichting Living Daylights is op zoek gegaan naar een jury met een gedegen kennis van productinnovatie. Dit heeft geresulteerd in onderstaande bezetting.

 

Mick Eekhout Octatube – hoogleraar TU Delft (Juryvoorzitter)
Paul de Ruiter Architect arch.bureau Paul de Ruiter – voormalig voorzitter SLD
Marc Hakvoort Eigenaar Hak4t – SLD donateur betrokken bij daglichtinnovatie
Atto Harsta Grondlegger SLD – Aldus bouwinnovatie
Marthijn Reekers   Architect D&EIC bij VELUX Nederland BV

Gerard Vos – Eigenaar Imago Bouwers (Secretaris)

 

De winnaar is…
Er zijn 11 inzendingen binnengekomen. In het algemeen is de jury zeer opgetogen over de kwalitatieve aandacht voor het thema daglicht & energie.

 

De jury dankt alle inzenders hartelijk voor hun bijdrage en looft de creativiteit en innovativiteit. Na ampel beraad stak er toch één innovatie met kop en schouders bovenuit. Het stroomopwekkend raam – PowerWindow van Ferdinand Grapperhaus en Willem Kesteloo. Aan hen wordt de Living Daylights Award 2015 toegekend.

 

De jury ziet veel potentie in deze innovatie en hoopt met de toekenning van de Living Daylights Innovation Award 2015 deze innovatie verder bekend te maken in de bouw en kijkt uit naar een eerste echte pilot.

 

Prijs

PowerWindow heeft een ticket gewonnen voor het VELUX Daylight Symposium in Londen op 2 en 3 september 2015, incl. vliegticket en hotel.

 

Hiermee krijgt de winnaar een goede gelegenheid om de kopstukken uit de daglichtindustrie persoonlijk te ontmoeten en de laatste kennis en inzichten over het belang van daglicht te horen. Daarnaast mag de winnaar een pitch geven tijdens het Living Daylight Event op de beurs Gevel begin 2016.

 

Download hier Juryrapport SLD Innovation Award 2015 Def