Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
16 oktober 2014

Prijzenregen voor Rotterdam Centraal dendert voort

Voor Rotterdam Centraal lijkt de prijzenregen niet op te houden. Aan het stationscomplex zijn eerder al de Daylight Award 2014, de Nationale Staalprijs 2014 en de Houtarchitectuurprijs 2014 toegekend. Nu heeft het project, samen met het nieuwe station van Helmond, de Brunel Awards 2014, de internationale prijzen voor spoorwegarchitectuur en -design, in de wacht gesleept.
Naast de twee Nederlandse projecten zijn ook vier stationsgebouwen in Japan, twee in Frankrijk, één in Hongarije en één in Portugal bekroond.

 

De Brunel Awards worden toegekend door de Watford Group, een internationaal gezelschap van professionals. De Watford Group is een internationale vrijwilligersorganisatie, bestaande uit professionals die betrokken zijn bij spoorwegarchitectuur en design en de impact van zware spoorvervoer op de directe omgeving. De prijs is vernoemd naar Isambard Kingdom Brunel (1806-1859), een beroemde Britse spoorarchitect die de Great Western Railway in Groot Brittannië heeft ontworpen en gebouwd.

 

Rotterdam Centraal is ontworpen door een samenwerkingsverband onder de naam Team CS, bestaande uit Benthem Crouwel Architekten, MVSA Meyer en van Schooten Architecten en West 8.