Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
5 mei 2015

Project Docks Brussel

Een uniek project op een niet vaak vertoonde schaal. Dat is wat Braat 1844 in de Belgische hoofdstad Brussel onderneemt. Een oppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden wordt er door het van oorsprong Delftse bedrijf voorzien van een glasdak. Braat 1844, tegenwoordig onderdeel van de Hak4t Groep uit Dedemsvaart, zet met dit megaproject zichzelf internationaal op de kaart.

 

“Dit is ons eerste grote project in België. Met een doorlooptijd van ruim 1,5 jaar is het ook het langstlopende project. Braat 1844 zet hiermee een belangrijke internationale stap!”, vertelt Marc Hakvoort van de Hak4t groep met gepaste trots.

 

“Het project Docks Bruxsel is een ware parel voor de Brusselse architectuur. Het vastgoedproject is maar liefst 61.500 vierkante meter groot en is uniek niet alleen vanwege de nieuwbouw, maar ook omdat de renovatie van de ‘kathedraal’ en twee bestaande huizen erin plaatsvindt. Een ware uitdaging, ook voor Braat 1844, om hier een passende glas-oplossing te vinden. En dat is gelukt.”

 

Facts
Braat glasconstructies 1844 monteert bijna 10.000m2 ‘Braat 1844 HI’ beglazing systeem’ en bijna 800m2 geïsoleerde goot constructies. Er is zonwerend Hr++ isolatieglas toegepast. Afmeting van de grootste ruiten zijn: 3900 x 1350 mm. Daarnaast levert Braat 1844 ook nog totaal 430 m2 verschillende beglaasde luifelconstructies.

 

Van het Braat 1844 HI beglazingssysteem zal 6000 m2 beloopbaar worden voor onderhoud. Om het winkelcentrum bij brand veilig te kunnen ontruimen worden er in het atrium dak ca. 550 rookluiken gemonteerd. Deze luiken zorgen er tevens voor dat er tijdens warme dagen voldoende geventileerd kan worden.

 

“Het daglicht wordt op een unieke en diep binnendringende wijze getransporteerd tot op de vloer van het complex”, legt Marc Hakvoort uit. “Het is een geweldige ervaring om er onder te lopen.”

 

Meer informatie: www.hak4t.com