Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
13 april 2016

Red Dot Design Award 2016

Fakro heeft de Red Dot Design Award 2016 gewonnen voor het platdakraam DEF DU6. De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen.

 

Deze editie kent een ongekend aantal ingezonden ontwerpen (5214) uit 57 landen. De winnende ontwerpen zijn gekozen door een jury van 41 leden (zelfstandige ontwerpers, vooraanstaande professoren en journalisten) in de categorieën: product design, designbureaus en design concepten.

 

Sinds 1955 kunnen ontwerpers en producenten zich aanmelden voor deze prijzen en de winnaars worden gepresenteerd tijdens een jaarlijkse ceremonie. De winnende producten zijn te zien in het Red Dot Design Museum op het terrein van het historische Zollverein Koolmijn Industrieel Complex in Essen.

 

Het winnende FAKRO platdakraam (DEF – elektrische bediening) bevat innovatieve technische oplossingen die gecombineerd zijn met een modern design. Veel natuurlijk licht, een hoge thermisch isolerende werking, automatische bediening en een geavanceerd design zijn enkele kenmerken.