Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
10 maart 2017
Gerelateerde artikelen

Renovatie hoofdkantoor Alliander in Arnhem

Bellevue – het hoofdkantoor van Alliander – heeft een flinke transformatie ondergaan.

 

Op het eerste gezicht lijkt aan de buitenzijde van het hoofdkantoor weinig veranderd. Behalve dan de verplaatste en niet te missen ingangen aan de voorzijde (Utrechtseweg) en achterzijde. En het aantrekkelijker en groener geworden buitenterrein. Binnenin is de verandering echter onmiskenbaar… Een zichtbare transformatie naar een open werkruimte met flexibele werkplekken en veel ontmoetingsruimtes om te kunnen samenwerken.

 

En ook een onzichtbare transformatie die zich, dankzij de circulaire renovatie, in een mooie verzameling ‘duurzame parels’ uit én daardoor een fikse vermindering van de energierekening tot gevolg heeft.

 

Circulair
Alliander streefde er naar dat 100 procent van het bestaande bouwopper-vlak gehandhaafd werd, 80 procent van de toegevoegde materialen duurzaam waren, 95 procent van de vrijgekomen materialen binnen Bellevue (of elders) hergebruikt werden en het gebouw bij oplevering over een grondstofpaspoort beschikte.

 

Stimulerende werkomgeving  Alliander streefde er naar dat mensen zich binnen Bellevue prettig en gezond zouden voelen door samenwerken, ontmoeten en verbinden te stimuleren. Het pand moest tevens dusdanig flexibel en duurzaam worden, zodat het mee kan bewegen met de constant veranderende omstandigheden in de markt en het bedrijf.

 

Genomen maatregelen
•  Oude plafondplaten vind je terug op de werkvloeren en in de trappenhuizen.
•  Puin uit het pand is gebruikt voor verharding van de  grond rondom het gebouw.
•  Natuursteen, vrijgekomen uit de doorbraak voor de nieuwe ingang,  is gebruikt voor het herstel van de gevel.
•  Isolatiemateriaal uit binnenwanden is verwerkt als extra isolatie.
•  De nieuwe pantry’s zijn gemaakt van geperst stro.
•  Philips levert licht als service; de armaturen blijven eigendom van Philips en de  energie wordt door Alliander geleverd.
•  Oude verlichtingsarmen uit het Atrium worden nu gebruikt als geleiderail in de  parkeerkelder.