Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
7 augustus 2014

Slecht geslapen? Het is de schuld van uw kantoor!

Heeft u moeite om ’s nachts de slaap te vatten? Mogelijk is de oorzaak te vinden in uw werkomgeving. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat kantoren zonder ramen de lichaamsklok verstoren. En dat kan leiden tot een verstoorde nachtrust, schrijft de Britse krant The Telegraph.

 

Het onderzoek werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Clinical Sleep Medicine. Wetenschappers van de universiteiten van Illinois, Chicago en Taiwan registreerden het slaapgedrag van 49 bedienden, waarvan ruim de helft de dag doorbracht in een kantoor met weinig of geen vensters. Elk van hen werd gepolst naar slaappatronen, fysieke activiteit en levensstijl. Sommige vrijwilligers droegen de klok rond een high-tech horloge dat hun blootstelling aan daglicht, de mate van fysieke activiteit en hun slaap mat.

 

De onderzoekers stelden vast dat werknemers die dagelijks moesten zwoegen in een donker kantoor een slechtere levenskwaliteit en meer verstoorde slaappatronen hadden dan zij die wel waren blootgesteld aan daglicht. Die laatste groep sliep gemiddeld 46 minuten per nacht meer, had een betere slaapkwaliteit en meldde minder nachtelijke storingen. Daarnaast waren deze proefpersonen meer gemotiveerd om te sporten.

 

Lees het hele artikel >>

Bron foto: Velux