Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
13 januari 2015

Start van `Jaar van het Licht´

Op 15 januari wordt in Science Center NEMO de aftrap gegeven van het International Year of Light 2015 (IYL2015) in Nederland. Deze middag is het startschot voor een reeks aan lichtactiviteiten in Nederland.

 

De internationale opening van het jaar zal in Parijs plaatsvinden, in Nederland is de aftrap in Science Center NEMO te Amsterdam. In een serie korte lezingen door prominente sprekers uit de wetenschap en de kunst wordt een beeld gegeven van de vele vormen en toepassingen van licht.

 

Toonaangevende sprekers

De sprekers van deze middag zijn onder andere: Robbert Dijkgraaf, Hans Clevers, Anneke Smelik, Wim Pijbes en Ben van Berkel.

 

Programma en aanmelden

Het gehele programma en aanmelden via de website van IYL2015.

 

Over IYL2015

De Verenigde Naties hebben op voordracht van o.a. UNESCO het jaar 2015 uitgeroepen tot het International Year of Light. Dit is een fantastische gelegenheid om door tal van activiteiten wetenschap, techniek en kunst middels fascinatie, bewondering en verwondering met elkaar te verbinden.
Nog afgezien van het feit dat zonder licht het leven op aarde onmogelijk zou zijn, speelt licht een prominente rol in tal van wetenschapsgebieden van de bètavakken tot vakken als kunstgeschiedenis, theologie en cultuurwetenschappen. Daarnaast is lichttechnologie onmisbaar voor onze moderne samenleving.