Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
23 september 2016
Betrokken donateurs

Strategisch partnership voor de productie van actief glas

De AGC Group (AGC), de grootste glasfabrikant ter wereld, en Kinestral Technologies, een leidinggevende ontwikkelaar van actief glas in de VS, sloten een strategisch partnership voor de productie van actief glas dat snel van licht naar donker kan overgaan. Dit glas is bedoeld voor de bouw- en de transportindustrie.

 

Nooit geziene vooruitzichten voor de bouw
In zijn volledig donkere modus blokkeert actief glas het zonlicht en de bijhorende warmte en schittering volledig en waarborgt tegelijk volledige privacy. In de lichte modus wordt het daglicht doorgelaten en heeft men een normaal, helder zicht. Er wordt enkel elektriciteit verbruikt tijdens de  omschakeling.

 

Voor Jean-François Heris, General Manager van de Building Division van AGC, opent dit glas verbluffende nieuwe vooruitzichten: “Door de trend van bijna-nulenergiegebouwen verminderen de glasoppervlaktes en komen dikke ondoorzichtige wanden in de plaats. Ofwel wordt het glas verborgen achter verduisteringsystemen. AGC wil deze beperkingen de wereld uit, met een revolutionair aanbod van energie-efficiënte glasoplossingen dat mensen comfort en verbondenheid met hun omgeving biedt.”

Een boeiende gebruikerservaring dankzij ongeëvenaarde technologie

Voor AGC is de keuze voor Kinestral Technologies als partner gebaseerd op de onovertroffen technologische voordelen van de oplossing: het glas heeft een uitstekende optische kwaliteit en een neutrale kleur en schakelt snel en eenvormig om, met alle mogelijke tussenstappen van licht naar donker. Al deze eigenschappen, in combinatie met intelligente controlesystemen, dragen bij tot een unieke gebruikerservaring: licht en warmte komen de woon- of werkruimte binnen en kunnen vlot aangepast worden aan de behoeften of de stemming van de bewoners.

Snellere plaatsing in de markt

Niet alleen combineert het partnerschap de knowhow van de respectieve bedrijven, het is ook financieel, industrieel en commercieel. Zo verwerft AGC een financiële participatie, terwijl de twee partners zullen samenwerken voor de bouw van een grootschalige productievestiging en hun marketingnetwerken zullen koppelen. Op deze manier zullen ze volop hun geografische complementariteit kunnen benutten.
Voor Kinestral Technologies zal dit strategisch partnerschap de invoering van zijn technologie in de bouwindustrie versnellen, met meer comfort, energie-efficiëntie en een betere milieuprestatie als doel. “AGC’s wereldwijd bereik en zijn expertise op het vlak van geavanceerde glasoplossingen zullen een doorslaggevende bijdrage zijn tot deze ontplooiing”, stelt Dr. S.B. Cha, CEO van Kinestral Technologies.