Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
21 december 2016

Tentoonstelling: Architectuur & Daglicht

Het is de kortste dag van het jaar. Vandaag valt het minste daglicht op Nederland. Vanaf deze week worden de dagen weer langer en dat willen vieren met een tentoonstelling over daglicht in architectuur. In het voorjaar presenteert Stichting Living Daylights de beste recente daglichtgebouwen van Nederland in samenwerking met het Borneo Architectuur Centrum in Amsterdam (BAC).

 

In het hart van het Oostelijk Havengebied biedt het BAC informatie over de architectuur en de stedenbouw. Naast een permanente tentoonstelling van het Oostelijk Havengebied organiseert het BAC regelmatig lezingen, excursies en actuele tentoonstellingen. Ditmaal krijgen de meest fascinerende inzendingen van de Daylight Award het podium.

 

Tentoonstelling

Vanaf 9 maart zullen de 8 winnende daglichtgebouwen uitbundig gepresenteerd worden in het BAC. Denk hierbij aan grote foto’s, maquettes, bewegend beeld, maar ook tekeningen en meer achtergrondinformatie. Naast de 8 winnaars zullen ook tientallen aansprekende nominaties te zien zijn. Voor informatie uit eerste hand zullen een aantal architecten van winnende gebouwen een presentatie komen geven en sturen we aan op debat.

 

Agenda

– Donderdagavond 09/03 – Opening met lezingen van de twee winnaars van 2016: KAAN & Tim de Graag.

– Donderdagavond 13/04 – Lezingen en debat over Hoogtepunten van de Daylight Award.

– Donderdagavond 18/05 – Lezingen en debat over Wetenschap van daglicht in architectuur.

– Donderdagavond 22/06 – Lezingen en debat over Toekomst: Daylight Award 2008-2018. Langste dag!

 

De tentoonstelling Architectuur & Daglicht is van 9 maart 2017 tot 21 juni 2017 in het Borneo Architectuur Centrum (BAC) in Amsterdam.