Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
14 september 2016

Tentoonstelling – Licht in Noord, Spel van Differenties

Van 28 augustus tot en met 25 september fungeert Nieuw Dakota als een observatorium van licht. Bernard Leupen, fotograaf en publicist, deed het afgelopen jaar onderzoek naar hoe het licht in Amsterdam Noord de tussenruimten op een unieke wijze articuleert.

 

Leupen registreerde hoe verschillende bouwwerken of objecten het daglicht opvangen en transformeren. De gebouwen of objecten beschouwt hij als observatoria – plekken ter observatie van het licht – het zijn instrumenten om de transformaties van het licht te onderzoeken. Bernard Leupen legde deze vast in fotografische abstracte beelden.

 

Amsterdam Noord blijkt uniek in de diversiteit van het stedelijk landschap en de architectuur in relatie tot het licht. Noord wordt in dit project gezien als een waarnemingsinstrument of beter gezegd: als een verzameling observatoria. In Nieuw Dakota zijn verschillende fotoseries te zien waarin de verandering gedurende het jaar geobserveerd wordt.

 

Centraal in de tentoonstelling staat het observatorium, een plek waar de verandering van het binnenvallende licht van Nieuw Dakota van uur tot uur en van dag tot dag zelf tentoongesteld wordt. Het observatorium is in samenwerking met Henri Borduin ontworpen.

 

Tentoonstellingsdata: 28 augustus – 25 september

Nieuw Dakota

Ms. Van Riemsdijkweg 41b

1033 RC Amsterdam

Tel 020-3318311

www.nieuwdakota.com

 

Openingstijden

donderdag – vrijdag: 11-18 uur

zaterdag – zondag: 12-18 uur

 

Foto: Bernard Leupen