Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
13 april 2016
Gerelateerde artikelen

The Edge Amsterdam BREEAM Outstanding

The Edge is ‘s werelds meest duurzame kantoorgebouw en vormt het nieuwe, prestigieuze hoofdkantoor van zowel Deloitte (accountants) als AKD (notarissen en advocaten). The Edge heeft als eerste gebouw in Nederland het BREEAM Outstanding certificaat ontvangen. The Edge is ontwikkeld door OVG en gebouwd door G&S Bouw. Brakel Atmos nam het glazen dak van het atrium van dit uiterst transparante gebouw voor haar rekening.

 

Het vijftien verdiepingen hoge atrium in The Edge wordt door een glazen dak gescheiden van de buitenwereld. Het glasdak van The Edge bestaat uit 33 lessenaardaken, ligt onder een helling van 6 graden, loopt taps toe en heeft een oppervlakte van 1250 m². In dit glasdak is isolerende, zonwerende beglazing is toegepast.

 

Het dak is opgebouwd uit een twintigtal segmenten van het Brakel® BA-4 glasroedesysteem die in een ruitvorm op de gootconstructie op de stalen hoofddraagstructuur zijn gemonteerd.

 

Gootconstructie

Naast de engineering van de glasconstructie verzorgde Brakel Atmos eveneens de stalen goten, gootbekleding, looproosters, en randafwerking van het atrium dak en de 55 meter lange veiligheidslijn voorzien van schokdempers.

 

De goten omsluiten telkens een segment van acht ruiten, uitgevoerd in een isolerende, zonwerende beglazing. De goten zijn niet beloopbaar uitgevoerd. Om het glasdak toch te kunnen betreden, zijn thermisch verzinkte looproosters boven de goten aangebracht.

 

Randafwerking met vliesgevel

Behalve dit glazen dak realiseerde Brakel Atmos tevens de randafwerking van het glasdak met aansluiting op de vliesgevel op 60 meter hoogte. Dat laatste vergde een naadloze afstemming met de gevelbouwer hetgeen prima verlopen is.