Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
17 november 2014

In the Spotlight: Brakel Atmos

De Living Daylights is op zoek naar partijen die de ambities van de stichting willen en kunnen steunen. In deze rubriek zetten we steeds een donateur van de Living Daylights in de spotlight. Dit keer Brakel Atmos.

 

Dat daglicht een positieve invloed heeft op de gezondheid en het concentratie- en prestatievermogen van mensen ervaart Brakel Atmos dagelijks in de gebouwen waaraan de onderneming meewerkt. Brakel Atmos realiseert immers al ruim 35 jaar projecten in zowel de utiliteit als industrie waarin daglicht, brandveiligheid en ventilatie een belangrijke rol spelen.

 

Licht en lucht voor comfort en veiligheid
Brakel Atmos hanteert al sinds jaar en dag de pay-off: the benefits of nature inside. Door het beste uit de natuur – frisse lucht en daglicht – naar binnen te halen levert Brakel Atmos een belangrijke bijdrage aan het creëren van een (brand)veilig, comfortabel en duurzaam leefklimaat voor gebruikers van allerlei gebouwtypen; van (woon)zorggebouwen, scholen, winkelcentra en stations tot en met parkeergarages en industriële gebouwen. Omdat iedere omgeving om eigen oplossingen vraagt, heeft Brakel Atmos op maat gesneden totaalconcepten voor de verschillende sectoren.

 

Daglichtberekeningen en simulatiemodellen
Voor de berekeningen van een goed binnenklimaat maakt Brakel Atmos gedetailleerde (daglicht)berekeningen met een door Brakel Atmos speciaal ontwikkeld simulatiemodel. Dit simulatiemodel houdt rekening met bouwfysische eigenschappen zoals de gebouwschil, verschillende regelstrategieën voor ventilatie, gebouworiëntatie, beglazingstype, toepassing van zonne-energie en zonwering. Met dit model kunnen ontwerpers, opdrachtgevers en gebouwgebruikers verschillende ontwerpvarianten vergelijken en onderbouwde keuzes maken.

 

Prestigieuze projecten
Brakel Atmos heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan een groot aantal spraakmakende projecten, voorbeelden hiervan zijn het Rijksmuseum en kantoorgebouw The Edge in Amsterdam, de Glazen Boerderij in Schijndel en het Erasmus onderwijscentrum in Rotterdam.

 

Stichting Living Daylights en Brakel Atmos streven hetzelfde doel na: het realiseren van gebouwen waarin mensen zich prettig voelen, gezond blijven en optimaal presteren. Vandaar de verbintenis tussen beide organisaties.