Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
2 december 2014
Betrokken donateurs

In the Spotlight: DGMR

De Living Daylights is op zoek naar partijen die de ambities van de stichting willen en kunnen steunen. In deze rubriek zetten we steeds een donateur van de Living Daylights in de spotlight. Dit keer adviesbureau DGMR.

 

Bij DGMR zijn we ervan overtuigd dat de beste projecten alleen door intensieve samenwerking slagen. Alle partijen moeten dezelfde taal spreken en elkaar goed begrijpen. Daarom delen wij regelmatig onze kennis en ervaringen.

 

Op 12 november 2014 organiseerden wij samen met onze dochterorganisatie BBA Binnenmilieu en Team V Architectuur een ‘DaglichtEvent‘. Het gerenoveerde hoofdkantoor van a.s.r. verzekeringen in Utrecht, onlangs uitgeroepen tot ‘Beste Kantoorgebouw van 2014‘, vormde hierbij het decor. Een prachtige locatie met veel goede voorbeelden van optimale beleving van daglicht, tot diep in de vergaderkelder!

 

DGMR werd als adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid vanaf het begin betrokken. We helpen opdrachtgevers en partners om optimale voorzieningen te realiseren: het vraagstuk integraal benaderend, praktisch meedenkend, ‘evidence-based’, technisch goed doordacht en nauwkeurig berekend. Ook ontwikkelen we software, zoals de Daglichtcalculator.

 

Daglichtberekeningen, simulaties, maar vooral slimme oplossingen

Daglicht is een belangrijk duurzaamheidsaspect. Het speelt bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en transformatie. Daarbij is verbetering van daglichtinval ingewikkelder, want aan het authentieke karakter van gebouwen mag vaak niet getornd worden. We zien soms extreme ingrepen, die vrijwel nooit tot een optimum leiden. Dat heeft grote gevolgen voor het comfort en het welzijn van de gebruikers. Ook wordt er geworsteld met de bepalingen rond daglicht in het Bouwbesluit. DGMR helpt opdrachtgevers en partners in het bouwproces de implicaties te overzien, om samen weloverwogen keuzes te maken.

 

DGMR en Living Daylights: een sterk team

Onze adviseurs delen graag hun kennis en ervaringen. Neemt u contact op met Paul van Bergen, Wouter Beck, Gertjan Verbaan (tevens lid van de normcommissie NEN 2057) of Atze Boerstra (BBA Binnenmilieu). We dragen met overtuiging bij aan de professionalisering in het vakgebied en trekken daarin samen met de stichting ‘Living Daylights’ op.