Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
10 juni 2015
Betrokken donateurs

In the Spotlight: Hermans Techniek Energy

De Stichting Living Daylights mag zich verheugen in een flink aantal nieuwe donateurs. De komende tijd stellen we deze met enige regelmaat voor. Dit keer staat Hermans Techniek Energy in the spotlight, een gesprek met Rik van Ogtrop.

 

Wat doet Hermans Techniek Energy precies?
“Hermans Techniek Energy is al vele jaren gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige glasproducten op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Onze maatwerk producten bestaan uit semi-transparante zonnepanelen, licht diffuserend en isolerend glas en veiligheidsglas.”

 

Bij wat voor projecten zijn jullie betrokken?
“Enkele recente projecten zijn: Nieuwbouw van het Grotius gebouw van de Universiteit Nijmegen daar hebben we semi-transparante zonnepanelen geleverd. Bij de renovatie van Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam hebben we voor de kogelwerende beglazing gezorgd, en bij het net opgeleverde The Edge in Amsterdam hebben we semi-transparante zonnepanelen geleverd.”

 

Op de foto is er een Solera beglazing toegepast. Kun je wat meer vertellen over dit product?
“Solera is een product van AGL uit Canada en betreft een hoogwaardig op maat gemaakt isolatieglas waarin, naast een diffuserende folie, de gepatenteerde Lumira Aerogel verwerkt is. Dit zorgt ervoor dat het glas twee unieke voordelen combineert: lichtdiffusie met een lichtverspreiding tot >90º en een U-waarde tot wel 0.22 W/m²K.”

 

Daglicht en glas zijn tegenwoordig een zeer belangrijk element bij nieuwbouw- en renovatieprojecten, meent Van Ogtrop. “Helaas wordt de esthetische waarde van fraai ontworpen gebouwen vaak verminderd door het gebruik van zonwering en dichte gevels. Met Solera is er geen zonwering meer nodig en wordt het binnengevallen licht gelijkmatig verspreid in de binnenruimte. Door de extreem goede isolatiewaarde is het een zeer duurzame oplossing en kan daarom ook toegepast worden op Oost-West gevels zonder rendementsverlies. Solera is ook verkrijgbaar met PV-cellen.”

 

Jullie richten je op innovatieve, architectonische oplossingen. Is dit een nichemarkt en zo ja, hoe onderscheid je je in zo’n markt ten opzichte van anderen?
“Wij richten ons uitsluitend op nichemarkten met ons huidige productgamma. Wij proberen ons te onderscheiden door exclusieve glasproducten te leveren tegen concurrerende prijzen en door korte levertijden te bieden. Daarnaast is ons persoonlijke en directe contact een belangrijk speerpunt, zodat wij klanten zo goed en snel mogelijk kunnen helpen, ongeachte de grootte van het project.”

 

Kun je wat vertellen over jullie visie met betrekking tot daglicht.
“Daglicht is één van de allerbelangrijkste bouwstenen van de huidige architectuur. Dit komt uiteraard door de gunstige eigenschappen; energiebesparing, gezondheid, productiviteit en sociale veiligheid. Daarnaast zijn er nog de esthetische argumenten; daglicht is natuurlijk, wisselt van kleur en intensiteit. Hierdoor is daglicht in een ruimte meteen herkenbaar en merkbaar. Kortom daglicht stimuleert, prikkelt en motiveert. Echter, er zijn ook nadelen aan daglicht in de gebouwde omgeving en juist deze nadelen kunnen wij met onze producten voorkomen of in veel gevallen zelfs gebruiken om energie op te wekken of energie te besparen.”