Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
27 mei 2015
Betrokken donateurs

In the spotlight: Kingspan Insulation

De Stichting Living Daylights mag zich verheugen in een flink aantal nieuwe donateurs. De komende tijd stellen we deze met enige regelmaat voor. Dit keer staat Kingspan Insulation in the spotlight, een gesprek met de Manager Project Department Arjan van Gils.

 

Wat doet Kingspan precies?

“De Kingspan groep is in de jaren zestig in Noord-Ierland ontstaan. We zijn als staalconstructiebedrijf begonnen en van daaruit verder gegaan met geprofileerde gevelbekleding en vervolgens hoogwaardige isolatiematerialen.

 

Uit wat voor divisies bestaat de groep?
“Er zijn een aantal divisies. De panelendivisie is de grootste, dan is er een ‘Environmental’ divisie; zij houden zich bezig met (zonne) energie, water en wind. Dan heb je nog de divisie ‘Acces Floors’ zgn. computervloeren en last but not least onze divisie ‘Insulation’. We maken hoogwaardig kunststof hardschuimen die breed inzetbaar zijn in de bouw.”

 

Hoe staat jullie divisie ervoor?

“Heel goed. Ondanks de crisis hebben wij de afgelopen jaren steeds flinke groeicijfers laten zien. Door de strengere eisen vraagt de markt om hoogwaardige producten. Kingspan Insulation biedt de markt duurzame en energiebesparende oplossingen met de hoogste isolatiewaarde. En dat met zo min mogelijk ruimteverlies.”

 

En dat is van belang!

“De isolatie-eisen worden steeds hoger opgeschroefd, de minimale Rc waardes zijn onlangs weer verhoogd maar ook de EPC eis is verzwaard. De minimale isolatiewaarde voor een gevel is 4,5 Rc, dat is 1 Rc-punt meer dan de oude eis. In principe moet je dan dikker gaan isoleren en neemt de constructiedikte toe met als gevolg dat je minder daglichttoetreding hebt.”

 

In Tiel staat de fabriek die het Kooltherm maakt, kun je wat meer vertellen over dit product?

“Kooltherm is een resol hardschuim isolatieplaat. Kooltherm heeft de beste lambda waarde van alle gangbare isolatiematerialen. Met een isolatiedikte van slechts 84mm kun je in een spouwmuurconstructie een Rc van 4,5 halen. De totale constructie kan dus superslank zijn. Het materiaal heeft een heel gesloten celstructuur en dit maakt de isolatiewaarde hoog.”

 

Wat is de reden dat jullie donateur zijn geworden van de Living Daylights?

“In de markt ligt de focus vooral op energiebesparing, maar wij zijn tevens op de lange termijn gericht. We hebben een integrale visie en focussen ook op gezondheid en comfort. Daglichttoetreding is hier een heel belangrijk onderdeel van. Toetreding als donateur was voor ons een logische stap. We volgen de site met veel belangstelling en zijn erg enthousiast over het daglichtcafé waarin we nu gezamenlijk optrekken.”

 

Foto: De martkhal in Rotterdam waar gebruik is gemaakt van Kooltherm en Therma isolatie van Kingspan Insulation.