Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
10 april 2015
Betrokken donateurs

In the Spotlight: Luxlight

De Living Daylights is op zoek naar partijen die de ambities van de stichting willen en kunnen steunen. In deze rubriek zetten we steeds een donateur van de Living Daylights in de spotlight. Dit keer Luxlight.

 

Luxlight is als donateur al vanaf het begin betrokken bij de Stichting Living Daylights. In totaal werken er dertig mensen voor deze leverancier van platdakramen.

 

Directeur Pieter Bax: “Je kan zeggen: ‘Je verkoopt een raam, maar daglicht is eigenlijk het product dat we verkopen.’” Als we mensen vragen hoeveel daglicht ze in een woning willen dan is het antywoord altijd: ‘doe maar heel veel’. Voor Luxlight de reden om zich te richten op grote platdakramen.

 

Wat voor producten leveren jullie?
“We leveren standaard platdakramen uit voorraad in diverse soorten en maten. Ze zijn standaard voorzien van Crystall HR++ glas. Dit kristalheldere glas laat veertien procent meer daglicht door in vergelijking met standaardglas en is bijna 100% kleurecht.” De combinatie met onze buitenzonweringsmodule zorgt ervoor dat je voor de 4 seizoenen een optimale licht en warmtebalans in je woning behoudt.

 

Wat zijn andere voordelen?
“We hebben een volledig concept, waarin we de klant ontzorgen. De dakramen zijn zo geengineerd dat er geen kraan nodig is om ze te plaatsen. We kunnen het dakraam in elementen van 25 kilogram zo naar boven brengen. Een ander voordeel is dat klanten onze producten volledig automatisch kunnen bestellen, inclusief de montage. Omdat onze producten modulair op voorraad liggen kunnen we razendsnel en accuraat werken.”

 

Waar worden jullie producten toegepast.
“We leveren dakramen voor nieuwbouw, maar de grootste toepassing ligt bij uitbreiding en renovatie van bestaande woningen. Ons dakramenconcept maakt dat het vooral in de binnenstedelijke renovatie goed kan worden toegepast. Qua bouwlogistiek is renoveren in binnenstedelijk gebied doorgaans ingewikkeld, maar met ons product heb je daar geen last van.”

 

Jullie zijn zeer uitgesproken als het om daglicht gaat.

“Wij vinden dat iedereen het verdient om in het zonnetje te worden gezet. We voelen ons verantwoordelijk voor het optimaal verlopen van het volledige bouwproces om daglicht in de woning en daarmee het leven van mensen te brengen. Daarnaast geloven we in een menselijke en zeer persoonlijke benadering.”