Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
26 februari 2015
Betrokken donateurs
MHB

In the spotlight: MHB

Dit keer In the Spotlight MHB, producent van stalen ramen en deuren. Directeur Mark Mathijssen geeft tekst en toelichting. 

 

Al vanaf 1938 produceert MHB stalen ramen en deuren. Directeur Mark Mathijssen: “We kunnen ramen en deuren los leveren, maar we leveren ook een totaalproduct. We ontwikkelen en maken profielsystemen. Vervolgens ontwerpen en maken we ramen, deuren en gevels om die uiteindelijk in het bouwwerk te monteren.”

 

Ook al lijkt staal op het oog een niet zo duurzaam materiaal, schijn bedriegt. Matthijssen: “Staal is ons basismateriaal. En het is een zeer duurzaam materiaal. Het is niet alleen honderd procent recyclebaar, maar het is ook uitermate geschikt voor upcycling.” En daarmee is het een materiaal dat uitstekend past in de ‘cradle to cradle’-filosofie.

 

Meer licht
De missie van MHB luidt: Meer licht. Mathijssen: “Met onze stalen ramen en deuren laat je daadwerkelijk meer licht door. We hebben zelf superslanke stalen thermisch geïsoleerde profielen geproduceerd. Let wel, dit zijn de  slankste ter wereld. We vinden de esthetiek en superieure eigenschappen op het gebied van thermische isolatie en wind- en waterdichtheid enorm belangrijk.”

 

Deze drang naar perfectie verklaart dan ook het succes van de producten die inmiddels wereldwijd worden geleverd. Maar ‘Meer Licht’ staat voor MHB ook voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Matthijssen: “Dit zijn belangrijke thema’s die van grote invloed zijn bij de ontwikkeling van onze producten. We zorgen voor lage energiekosten voor de klant, maken gebruik van duurzame materialen, en we hebben zeer weinig afval. Onze doelstelling is om elk jaar een stukje meer duurzamer te produceren.”

 

Twee systemen

MHB heeft twee zeer slanke stalen profielsystemen ontwikkeld:

 

Het Sl30-ISO profielsysteem voor buitenramen, deuren en gevels. Stalen thermisch geïsoleerde profielen met een aanzichtbreedte van 30 mm, welke voldoen aan hoge eisen qua wind-en waterdichtheid. Met verborgen waterafvoer.

 

Het Classic ISO profielsysteem. De stalen profielen uit deze serie hebben dezelfde afmetingen als het klassiek stalen stoeltjesprofiel van weleer. Maar ook nu (net als l30-ISO) met thermische isolator en een uitstekende wind- en waterdichtheid.

 

Ook dnoatreur worden van The Living Daylights? Kijk naar de mogelijkheden. Neem contact op met redactie@livingdaylights.nl