Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
30 november 2016

Transparante boerderij

Op de grootste internationale agrarische vakbeurs Eurotier in Hannover, lanceerden HatchTech en Bright Buildings een nieuw ontwikkelde transparante broederij: HatchCare Centre.

 

Het HatchCare Centre was te zien als maquette op de stand van HatchTech op Eurotier, waar dit jaar maar liefst 163.000 bezoekers op af kwamen.

 

Bright Buildings vertaalt met dit HatchCare Centre de behoefte aan openheid in bedrijfsprocessen naar een nieuw architectonisch concept:
• Het HatchCare Centre is niet alleen een ‘bright building’ met transparante delen, maar ook een ‘slim’ bedrijfspand met een perfect kloppende logistieke routing en optimale arbeidsomstandigheden.
• De vele transparante delen maken de broederij heel toegankelijk voor bezoekers, zonder interruptie van het bedrijfsproces.
Daarnaast heeft de natuurlijke lichtinval een positief effect op het welbevinden van zowel de medewerkers als van de dieren.

 

De eerste opdracht voor de bouw van een HatchCare Centre was al verstrekt voor de Eurotier beurs plaatsvond. Bright Buildings is dit najaar in het Duitse Nordhorn gestart met de realisatie van de eerste transparante broederij, die in 2017 in gebruik zal worden genomen.

 

Het concept dankt haar naam aan HatchCare, de uitkomstkast die kuikens voorziet van licht, voer en water.