Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
23 mei 2014
Betrokken donateurs

Delftse studentes 2e bij International Design Award

Anneloes de Koff en Iris van den Brink van de TU Delft hebben met hun project ‘The Swipe’ een tweede prijs gewonnen tijdens de eerste editie van de Velux International Design Award (VIDA). De prijs die werd uitgereikt op de Design Academy in Eindhoven, bestaat naast de eer uit een geldbedrag van 2500 euro.

 

De winst ging naar Hyunjeong Kim van de Berlin University of the Arts in Duitsland voor haar project ‘Ferro Fluid Scales’. Zij ontving naast een trofee in de vorm van een gloeilamp een bedrag van 6000 euro.

 

Volgens de jury is Ferro Fluid Scales “een project dat een hoge mate van innovatie toont en visie heeft. Ook technisch gezien is het een zeer slimme en geavanceerde oplossing die een nieuwe manier van denken over raamdecoratie laat zien.”

 

Zonweringssysteem

Van de zeven inzendingen ging de winst naar Hyunjeong Kim.  De tweede prijs ging naar de twee Delftse studentes.

 

Zij verklaren hun geleidelijke zonweringssysteem project The Swipe als volgt: “Naast een mooi, esthetisch effect is ons ontwerp door zijn eenvoud goed uitvoerbaar. Alle verschillende onderdelen van The Swipe zijn gestandaardiseerde elementen wat productiekosten laag houdt. We vinden dat dit in lijn ligt met de visie van Velux om geweldige ontwerpen voor iedereen toegankelijk te maken.”

 

De jury vond het project “een zeer eenvoudige maar krachtige en innovatieve oplossing. Vooral de binnen/buiten-oplossing toont op een interessante manier aan hoe het licht kan worden gemanipuleerd.”

 

Naast de twee winnaars presenteerden ook de overige vijf genomineerden van designscholen uit Spanje, Polen, Duitsland en Hongarije tijdens de uitreiking hun prototypes en werden zij gehuldigd met een certificaat van eervolle vermelding.

 

Een nieuwe design award gedreven door innovatie

De Velux International Design Award is opgericht om aankomende ontwerpers voor raamdecoratie voor dakramen, de grenzen op te laten zoeken op het snijvlak van design en technologie. De Velux Groep nodigde studenten uit hun ideeën in te dienen over de toekomstige vormgeving en samenstelling van raamdecoratie.

 

Deelnemers uit meer dan 20 Europese landen hebben hun werk ingestuurd dat door de jury werd beoordeeld op basis van de criteria: ‘innovatie’, ‘betere kwaliteit van leven’, ‘duurzaamheid’ en ‘marktpotentieel’.

 

Bekijk een korte sfeerimpressie van de uitreiking op: http://youtu.be/NEOBacYMTUw